Därför är Dubai det ultimata resemålet för barnfamiljen

dubai-639302_1920

Dubai kan med all säkerhet påstås vara Förenade Arabemiratens allra populäraste resemål. Här kan du njuta av en storstadssemester likväl som en solsemester. Det som är garanterat är att du kommer att vara omringad av höga skyskrapor i en miljö där lyxigt bara är förnamnet.

Till Dubai kan du åka under en stor del av året, men lämpligast är att boka in en resa mellan november och april eftersom det kan bli olidligt varmt under sommarmånaderna. Fördelen är däremot att det ligger bra mycket närmare än andra alternativa vinterdestinationer som Thailand, vilket underlättar när du reser med barn. Dessutom bjuder destinationen på ett obegränsat antal aktiviteter som passar perfekt för alla familjemedlemmar.

Flyg direkt med Emirates från Stockholm till Dubai, priser fr. 3960,-

 

Det här kan du och din familj göra i Dubai

I Dubai kan du prova på en mängd olika aktiviteter som lämpar sig för barn i alla åldrar. Nedan listar vi några upplevelser som kan vara av intresse för din familj:

wild-wadi-carousel-05-hero

Bild: jumeirah.com

Wild Wadi Waterpark är en otroligt stor vattenpark som omfattar hela 12 hektar och har flera olika aktiviteter som passar både yngre och äldre barn. Du hittar området precis vid spektakulära Burj Al Arab.

ShadowPP SkiDXB2 10239

Bild: theplaymania.com

Ski Dubai är en 22 500 kvadratmeter stor skidanläggning inomhus där du kan glida ner på riktig snö året runt. Du kan välja mellan ett antal backar varav den längsta är hela 400 meter. För de mer ovana åkarna finns det möjlighet att få lektioner av en skidlärare. Ski Dubai hittar du i Mall of the Emirates som är Dubais största shoppingcenter.

desert-400881_1280

Ökensafari där hela din familj tas med ut på ett äventyr över sanddynerna är en fantastisk upplevelse, men passar kanske bäst om du har lite äldre barn. Du kan själv välja om ni endast vill åka över dagen eller till och med ha en övernattning ute i öknen.

candy-406929_1920

Candylicious är en av världens största godisaffärer med över 5 000 olika varumärken och säkerligen något som går hem hos dina barn. Butiken hittar du i det stora varuhuset Dubai Mall.

about1_tcm100-30602

Bild: segarepublic.com

SEGA Republic är en inomhusnöjespark för hela familjen. Här hittar du 15 attraktioner och över 170 olika spel i en mängd olika genrer som passar barn i alla ålder. Det finns dessutom spel även för vuxna så att du som förälder också kan hålla dig sysselsatt. SEGA Republic hittar du i Dubai Mall.

Umm Suqeim Park är perfekt när familjen har tröttnat på det hektiska stadslivet och vill ha lite lugn och ro. Här hittar du en mindre strand och flera lekområden för barnen. Värt att tänka på är att män med familjer endast får besöka parken på helgerna. Under veckodagarna är den endast till för kvinnor och deras barn.

 

Boende i Dubai

Hela Dubai andas lyx, vilket inte minst märks på de pampiga hotellbyggnaderna. Därför är det bra att vara medveten om att boendet ofta kostar en hel del. Du kan få ner hotellpriserna något genom att bo utanför staden, exempelvis i Ras Al Khaimah som ligger ca 1,5 timme från Dubais flygplats. Nedan listar vi några hotell, både i Dubai och Ras Al Khaimah, i olika prisklasser som alla har barnpool och som dessutom erbjuder barnpassning:

6750573_67_z

DoubleTree by Hilton Hotel Dubai är ett fyrstjärnigt hotell som ligger i närheten av The Beach Mall och Dubai Marina. Här kan du skämma bort dig med kropps- och ansiktsbehandlingar på hotellets eget spa. Du solar dessutom i fred på den privata stranden. Boka här!

432678_226_z

Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina är femstjärnigt hotell i Dubais hjärta. Här kan du njuta av spabehandlingar eller ta ett dopp i någon av hotellets fem pooler. Du behöver dessutom inte lämna hotellet för att smaka på god mat. Hotellets tio restauranger ger dig en varierad matupplevelse även under en längre vistelse. Boka här!

860152_122_z

Fairmont Dubai är ett femstjärnigt hotell beläget mitt i centrala Dubai. Även här kan du få en full spaupplevelse med allt från massage till ansiktsbehandlingar. Hotellet har dessutom kostnadsfri transport som din familj kan använda för att ta sig till närliggande shoppingområden. Boka här!

2222439_70_z

Rose Rayhaan by Rotana är ett fyrstjärnigt hotell som ligger i närheten av Dubai Mall. Här kan du njuta ett fullständigt spa, utomhuspool, gym och bastu. Du tar dig enkelt till stranden via hotellets kostnadsfria strandbuss. Boka här!

691415_97_z

Towers Rotana är ett fyrstjärnigt hotell i centra Dubai. Här bor du med närhet till bland annat Dubai Mall och kan koppla av på hotellets privata strand. Det finns dessutom en kostnadsfri buss som tar dig till stranden eller shoppingcentret. Boka här!

Välj fritt bland alla våra hotell i Dubai för att hitta datum och en prisnivå som passar dig!

 

Boende i Ras al Khaimah

I Ras al Khaimah bor du med samma höga standard som i Dubai, men till ett fördelaktigare pris.

2483701_181_z

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa är ett femstjärnigt hotell med närhet till flygplatsen i Ras al Khaimah. Här bor du i anslutning till både en golfklubb och en familjepark. Du kan också njuta av ett fullständigt spa och ett dopp i någon av de 7 utomhuspoolerna eller på den privata stranden. Boka här!

6354603_55_z

Rixos Bab al Bahr är ett femstjärnigt all inclusive-hotell där du bor med närhet till två lokala äventyrsbad: Dreamland Aquapark och Iceland Water Park. Efter en dag på den privata stranden kan du njuta på hotellets spa för att sedan äta på någon av de 7 restaurangerna. Boka här!

7233276_32_z

Marjan Island Resort & Spa är ett femstjärnigt hotell som, även detta, ligger i samma område som de två äventyrsbaden Dreamland Aquapark och Iceland Water Park. Njut av god mat från någon av de 5 restaurangerna och utnyttja hotellets buss för att ta dig till de lokala attraktionerna. Boka här!

7062801_106_z

DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island är ett femstjärnigt hotell där du bor bredvid en golfbana och med närhet till stadens hamn. Passa på att koppla av på hotellets fullständiga spa och ta sedan ett dopp i en av de 4 utomhuspoolerna eller på den privata stranden. Här tar du dig dessutom enkelt runt med den kostnadsfria bussen som rör sig inom området. Boka här! 

2431343_70_z

The Cove Rotana Resort är ett femstjärnigt hotell som ligger nära familjeparken Khuzam. Härifrån har du dessutom nära både till en golfklubb och äventyrsbadet Iceland Water Park. Slappna av på hotellets spa och ta ett dopp i en av de två utomhuspoolerna eller på den privata stranden. Med den kostnadsfria bussen tar du dig enkelt runt inom området. Boka här!

Se alla våra hotell i Ras al Khaimah!

Trevlig resa!

Dela på....
Share on Facebook4Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Print this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *