Res till Paris med Carrie Bradshaw

an-american-in-paris-part-une-1024

När Carrie bestämmer sig för att flytta till Paris med Alexsandr Petrovsky var det något svårt att greppa att vi inte längre skulle få följa de fyra vänninorna under glammiga utekvällar och skvallerfyllda fikor på New Yorks inneställen. Men lika hemskt som det var att inse att Carrie, Charlotte, Miranda och Samantha inte skulle hänga ihop i tid och otid, lika fantastiskt var det att få hänga med till vackra Paris.

Trots att allas vår älskade Carrie, turligt nog, inte stannade särskilt länge i kärlekens stad så finns det en hel del platser att besöka för Sex and the City-älskaren.

 


Flyg direkt från Köpenhamn till Paris med Air France, priser fr. 1060,- t/r!


 

Hôtel Plaza Athénée

Inte helt otippat så bodde Carrie och Alexsandr på ett av Paris finaste, och dyraste, hotell. Hôtel Plaza Athénée ligger mitt i hjärtat av staden och med gångavstånd till både Triumfbågen och Eiffeltornet. Det senare ser du till och med från balkongen! På hotellet hittar du dessutom Europas enda Dior-institut som erbjuda exklusiva spabehandlingar.

an-american-girl-in-paris-part-une-03-1920

Vill du bo på lyxiga Hôtel Plaza Athénée? Boka här!

 

Dior-butiken på 30 Avenue Montaigne

När Carrie efter en vecka i Paris börjar känna sig lite mer hemma beger hon sig ut på en shoppingtur i kvarteren med de allra exklusivaste affärerna. Men hon hinner inte mycket mer än innanför entrén till Dior innan halkar hon på golvet som blivit blött av regnvattnet från hennes röda paraply. För att kompensera för hennes vurpa låter Carrie kortet gå varmt när hon shoppar loss ordentligt i butiken.

an-american-girl-in-paris-part-une-05-1920

 

Konditori Cador

Tyvärr fungerar inte förhållandet med Alexsandr så som Carrie förutspått. Istället tvingas hon spendera större delen av dagarna alldeles ensam. En dag bestämmer födriver Carrie tiden genom att ta en fika på Cador som tyvärr inte längre finns kvar. Numera är det istället en restaurang som heter Cojean.

Skärmavbild 2016-03-10 kl. 19.19.04

an-american-girl-in-paris-part-deux-03-1920

 

Restaurang Kong

Här är det tänkt att både Carrie och Alexsandr skulle möta upp hans exfru för en lunch. Men vad händer? Jo, Alexsandr dyker inte upp och Carrie tvingas genomlida en inte alldeles för angenäm stund med hans forna flamma.

8

Skärmavbild 2016-03-10 kl. 19.15.34

 

Galerie Nationale du Jeu de Paume

Mitt i Jardin des Tuileries ligger Galerie Nationale du Jeu de Paume där Alexsandr hade sin utställning. I verkligheten är det ett museum för nutida konst.

Skärmavbild 2016-03-10 kl. 19.23.11

 


Flyg direkt från Stockholm till Paris med Air France, priser fr. 1439,- t/r!


 

Place Saint-Sulpice

Carrie drabbas, inte föga förvånande, av hemlängtan när hon tänker på sitt liv i New York. Hon bestämmer sig för att ringa till Miranda för att prata om hur hon mår. Detta samtal tar plats på Place Saint-Sulpice som är ett stort torg med en fontän i mitten.

an-american-girl-in-paris-part-une-02-1920

 

Rue Servandoni och Promenade de l’Allée du Séminaire

Håll ögonen öppna när du går längs den pittoreska kullerstensgatan Rue Servandoni. Det var nämligen här som Carrie, med sina alltid så fina skor, råkar kliva rakt i en hundbajs.

Skärmavbild 2016-03-10 kl. 19.20.49

Hon försöker sedan skölja av sina skor bäst hon kan i en fontän på Promenade de l’Allée du Séminaire.

Skärmavbild 2016-03-10 kl. 19.21.18

 

Restaurang L’Avenue

När Carrie vandrar ensam längs Paris gator går hon förbi restaurangen L’Avenue där fyra väninnor sitter tillsammans och avnjuter en middag samtidigt som de skrattar. Oundvikligen tänker hon på sina tre bästa vänner hemma i New York.

Skärmavbild 2016-03-10 kl. 19.09.52

Skärmavbild 2016-03-10 kl. 19.09.01

 

Pont des Arts

I seriens sista avsnitt får vi äntligen höra Mr Big berätta för Carrie att hon är ”the one.” Dessa fina ord får hon höra på Pont des Arts som är en bro i centrala Paris där par låser fast ett hänglås för att bevisa sin kärlek till varandra.

an-american-girl-in-paris-part-deux-04-1920

 


Flyg direkt från Göteborg till Paris med Air France, priser fr. 1712,- t/r!


 

Skärmavbild 2016-03-14 kl. 12.06.47

Trevlig resa!

Dela på....
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Print this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *