Mina erfarenheter av Thai Airways

Jag reste i januari i år till Thailand med Thai Airways. Alla säger att Thai Airways är så bra, suveränt service, gott om plats ombord etc. Vår resa började med att vi fick packa om väskan på Kastrup inför alla … bra start.

Jag hade varit och köpt en stor väska, nu när vi skulle ut på resa och när man ska resa med familjen har man ju ett och annat att packa ner. Så för att slippa bära på en massa väskor hade jag köpt en stor och en lite mindre, smart tänkte jag. Väskan vägde 34 kg, tydligen får en väska väga max 32 kg så det var bara att börja packa om. Kvinnan bakom incheckningen var riktigt bitsk, 50 + paragrafryttare och riktigt trött på sitt jobb. Jag har ju jobbat många år i branschen själv, och jag tyckte att hon kunde tagga ner. Ilskan kokade i mig när hon efter en stund dessutom meddelande att vi var inte seatade tillsammans utan skulle sitta utspridda.

Jag var tvungen att gå en runda och syrran tog över, vi hade själva seatat oss för 6 månader sen, det visste jag för att vi var många som reste ihop och det är skönt att få hjälp med barnen. Men nu satt vår familj inte ens tillsammans!

När man har ett spädbarn med sig funkar ingenting på flygbolagen, då ska man så klart ha speciella säten för “infant” med en extra syrgasmask, men att systemet inte känner av det? Vi fick inte ens ett bälte till vår ettåring, ”Much safer without” hette det.

Det tog mig 2 timmar att ruska av mig ilskan. Jag var t.o.m. otrevlig mot den stackars Pölsemannen på Kastrup, när vi skulle ha en sista korv innan 4 veckor med ris och kyckling. Så förlåt till dig som stod där och serverade korv.

Inne på planet satt vi som packade sillar, vi hade två säten i en fyra rad och en ytterstol på nästa rad, det var en snäll herre som bytte med oss. Inne på planet har de ingen “video on demand”, dvs inga spel eller filmer till barnen. Bara en film som visades på storskärm för alla. Som väl var hade jag fixat ett Nintendo ds till största sonen och resan gick ganska bra med den i handen. Så till alla föräldrar som ska resa med Thai på dagtid:

Ta med dataspel eller filmer själv. Jag hoppas att de uppdaterar sina flygplan inom kort, tyckte själv att de såg väl använda ut och den riste och lät när vi lyfte. Ja, jag är faktiskt lite flygrädd. Kändes som att den här ”kärran ” hade sett sina bättre dar. Personalen ombord var väldigt trevlig och maten var ok, men flygplanen var väldigt slitna även i Premium (mellanklass mellan Business och Economy) som jag åkte hem. Däremot fanns en filmskärm med flera filmer och flera maträtter att välja mellan, så det var ett plus. Thai Airways flyger direkt och det är väldigt positivt, speciellt om man har otåliga barn med.

Jag har själv rest med både med Swiss Air och Austrian Airlines till Bangkok och måste säga att de är strået vassare. Bättre plan, fräsch god mat och “video on demand” i varje säte, även i ekonomi. Man måste mellanlanda i Zürich eller Wien men det var verkligen värt det. Vad tycker du? Har du varit med om något liknande eller kanske är du helnöjd med Thai Airways?

Skrivet av
Mer från Linda

Twin cities – Minneapolis

Minneapolis är en mycket nyare stad än Saint Paul, det gamla har...
Läs mer

8 Comments

 • Gällande Thai Air kan jag inget annat än hålla med! Jag hade höga förväntningar när vi väl hade bokat med Thai Air! Men precis som du skriver var det gammalt och slitet och inte alls moderniserat på något sätt och trångt! Vi har även åkt med Austrian och Swiss, här snackar vi hi tech med tv/filmer/spel i varje säte!

 • Hur erfaren var du som inte fattade att man kan inte ha med hur många kilo som helst, använda nätet för att checka i, vad det finns på planen. Tur att man inte frågade dig innan:)

 • Tack för dina synpunkter! För din info så var vi incheckade sedan tidigare via deras onlinetjänst. Problemet var att spädbarn ska sitta på speciella platser, som har en extra syrmask, vilket deras system inte klarade av därför flyttade Thai oss till utspridda platser. Dom flesta hade ju redan checkat in via deras onlinetjänst. Ang bagagget hade vi inte övervikt bara två kilo för mycket i en väska som fick packas om till nästa väska..Nu vet alla att det att är 32 KG som är max i en väska:)/ Linda

 • Intressant läsning om ett flygbolag som jämt ska kamma hem priser som bästa flygbolag ;-)
  Grym bild förresten Linda!

 • Rolig läsning:-)
  När tog Thai något pris senast??
  Har aldrig haft probelm med Thai..Förutom om man ska ha spädbarns plats..men man är ju lixom inte ensam på planet med barn,så nån turodning finns det väl….hade tom egen tv/spel på varje säte sist…men hur många flygbolag har egentligen det i VARJE plan??swiss?NejAustrian?Nej…
  Thai är ett suveränt bolag..precis lika bra som dem flesta andra som jag åkt med iaf…du kanske hade en dålig dag Fr Bjernstål :-)
  Ang vikt på väska…det är ju alltid nån stackars krake som ska lyfta den…

  Det var mina synpunkter….
  Khap kun khap

 • Thai har ingen video on demand från Köpenhamn eller Stockholm endast utanför skandinavien. Från Köpenhamn har Austrian och Swiss video on demand dom flyger ner till Wien el Zurich sedan byter man till ett större plan. Direktflygen från Sverige/ Köpenhamn med Thai har ingen video on demand. SAS har tex direktflyg från Köpenhamn, dom flyger med en Airbus och har verkligen fräscha plan. Ja det är en del att tänka på när man ska resa långt och länge då kan tom jag glömma vikt på väskor osv:) Det är som sagt tur att vi alla har olika tycke och smak eller hur?:)

 • Är det egentligen lönt att kommentera en sån surkärring?
  Det finns människor som tror att de äger hela världen och som tror att alla dansar efter deras pipa…

 • Jag och min sambo ska åka med Thai nästa år i feb månad och va intresserad av att veta om vi skulle ha en egen tv, ringde till Apollo och fråga, då sa tre olika pers ja, och nej då blev jag irriterad över svaret och ringde sista gång, nu kolar du upp detta med flygbolaget och mailar mig om detta, man blir ju förbannad att inte få samma svar ifrån dem. Hon maila mig senare på kvällen och skrev att vi skulle ha en egen tv, och jag har kvar mailet och hennes namn, så har vi nu inte det, så kan jag använda detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *