Filmfestival och Formel 1

Jag är väldigt intresserad av motorsport, ett arv från pappa. Sedan jag var liten har det varit dragracing på Mantorp Park, Indy 500 i Indianapolis och Formel 1. De senaste åren har jag rest med en väninna till Nice, på den franska rivieran. Vi har vänner därnere och har kunnat variera vårt boende från år till år. Valbonne, Cannes, Nice, Grasse, Antibes och St Jean Cap Ferrat. Jag älskar de här platserna. Det finns många svenskar som har sommarboende i sydfrankrike som hyr ut sina hus och lägenheter. Kolla annonser på nätet!

Vad har då Cote dÁzur att göra med motorsport? Jo, i slutet av maj varje år går en deltävling i Formel 1, i Monte Carlo, Monaco. En god vän har lägenhet precis vid Port Hercule, marinan mitt i stan. Där går även tävlingen med start och mål så utsikten från hans terass är perfekt för en motorintresserad besökare. Vann loppet 2009 gjorde engelsmannen Jenson Button före Rubens Barrichello och Kimi Räikkönen.

I somras bodde vi även några dagar i Cannes, där det pågick filmfestival. Ganska kul att se reklam för julfilmen “A Christmas Carol” med konstgjord snö och juldekorationer mitt i rådande värmebölja.

För dig som är nyfiken på att resa till den franska rivieran finns flera möjligheter. Här på flygstolen kan du boka både flyg, hotell och hyrbil. Ett prisvärt alternativ till charterresor, eftersom du själv kan bestämma hur länge du vill vara borta och slipper planera efter charterbolagens veckotabeller. Att bo några dagar på en ort för att sedan byta till en annan tycker jag är både roligt och intressant. Min franska var knackig när jag började resa ner till rivieran men har blivit bättre med åren. Jag tycker att fransmännen har både tålamod och viss förståelse för min skolfranska. Tur det. Har du varit på rivieran och kanske har något tips att dela med dig av?

Filmfestival i Cannes 2009
Filmstjärnorna reser i stil med förlängd Porsche Limousine
Snö och värmebölja. Samtidigt. La Croisette, Cannes.
Svindlande utsikt över Monte Carlo och marinan.
Formel 1 publiken börjar inta sina platser.
Port Hercule. Marinan mitt i Monte Carlo.
Ferrariflaggan rullas ut av Tifosi - som fansen kallas.
Här på terassen satt jag med hörselskydd och njöt av Formel 1.
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Shopping i New York

Shop until you drop i New York! “-Var har du köpt den...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *