Hong Kong

Image by www.bigfoto.com

Hong Kong behåller fortfarande greppet om att vara ett av världens mest populära resmål.
 Mer än 25 miljon människor besöker varje år staden. Det är tur att inte alla kommer hit
 samtidigt, eftersom det är ett av de till ytan minsta ”länderna”. På en yta mindre än Öland, bor 
cirka 7 miljoner invånare och tillsammans med turisterna ger detta ett spännande, myllrande folkliv.
 Man har även världens högsta täthet på skyskrapor, vilket kanske är en förutsättning för att alla skall
 kunna få lite plats att arbeta och röra sig på. Man behöver som svensk inget visum till Hong Kong, men 
skall du vidare in i Kina måste du ha visum.

Flyg till Hong Kong (transport till och från flygplatsen)
Det finns för närvarande inga direktflyg från varken Stockholm eller Köpenhamn, men med ett byte i Helsingfors, Frankfurt, Paris, London eller Amsterdam får du utmärkta förbindelser dagligen. Hong Kongs ”egna” flygbolag Cathay Pacific erbjuder förbindelser via flera europeiska städer.
 Hong Kongs nya moderna flygplats ligger en bit ifrån staden och enklast tar man sig med Airport Express-tågen. De avgår var 12:e minut och tar ca. 24 minuter på sig för att nå centrum. Priset är ca. SEK 170:- för en enkelresa.

Se och göra i Hong Kong
Ett besök i staden kräver att man tar sig upp till Victoria Peak 522 m.ö.h. Härifrån har du (på dimfria dagar) en underbar utsikt över Hong Kong. Hong Kong Zoo och botaniska trädgård kan ge dig en stunds vila från det hektiska trafiktempot i staden. Eller varför inte ta en tur med Star Ferrys. De erbjuder 4 olika turer med sina 2-vånings färjor. Här får du en fin vy över staden, fast denna gång från havet. För den som har lite barn kvar i sig, finns det numera även Disneyland i Hong Kong. Att spela på hästar på Happy Valley Racecourse är stort nöje för lokalbefolkningen och kan ju bli ett trevligt sätt att utöka reskassan.

Nöjeslivet i Hong Kong
Mycket av nöjeslivet finns i Central distriktet men vill du ha lite mer lokalt nöjesliv är även Causeway Bay och Tsim Sha Tsui områden att besöka. På Club 1911 får du dig en smak av det gamla koloniala Hong Kong med takfläktar och bar i mörkt trä. Vill du frottera dig med de inhemska kändisarna är Dragon-i ett populärt vattenhål. Vill du dansa kan C Club rekommenderas. Hit går både lokalbefolkningen och turister.
Restauranger att besöka i Hong Kong. 
Du hittar kök från hela världen i denna metropol. Men för att få lite äkta kinesisk mat är Jumbo Floating Restaurant ett måste. Den ligger i Aberdeen Harbour och är ett utmärkt exempel på de flytande restaurangerna som staden är känd för. Kantonesisk mat intas lämpligen på Yung Kee.

Shopping i Hong Kong

Staden är fortfarande ett skatteparadis för shoppinglystna och du kommer att få svårt att undvika att handla med dig något. Framförallt elektronik är prisvärt. I Tsim Sha Tsui och på Nathan Road hittar du de bästa affärerna. För den som vill få med sig lite udda souvenirer kan ett besök på Stanley Market löna sig.
 För kläder och klockor är Temple Street Night Market en oas.

Ta sig fram i Hong Kong.
Den moderna och rena tunnelbanan, MTR, är det absolut bästa och lättaste sättet att åka runt till Hong Kongs olika distrikt. Bäst valuta för pengarna och det absolut smidigaste sättet att slippa ha växelpengar till resorna, får man om man köper ett sk. Octopus-kort. All information om detta och linjenätet hittar du här.

All images Copyright by www.bigfoto.com
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Shoppingtips i USA

Det finns mycket att handla och ta med sig hem från USA....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *