Dubai

Dubai från ovan. Foto: http://rst.gsfc.nasa.gov
Dubai från ovan. Foto: http://rst.gsfc.nasa.gov

Allmänt om Dubai
Dubai är ett av de 7 emirat som utgör Förenade Arabemiraten. Av dessa 7 är Dubai utan tvekan
det mest populära att resa till. Med sitt enorma utbud av shopping och storslagna skyskrapor 
är Dubai en av världens hetaste städer att åka till.  Även om staden har drabbats hårt av den 
rådande ekonomiska nedgången, är det fortfarande mycket som fortfarande utvecklas i Dubai.

Flyg till Dubai (transport till och från flygplatsen)
Från Stockholm finns det direktflyg med Norwegian 3 dagar i veckan. Från Köpenhamn finns direktflyg med SAS 3 dagar i veckan och med Norwegian 1 gång/vecka. Med 1 byte i Europa kommer du lätt fram till Dubai alla dagar i veckan. Ex. med Lufthansa via Frankfurt eller KLM via Amsterdam. Dubai International Airport ligger endast 5 km från staden och enklast är att ta en taxi. Det tar ca. 10 minuter och kostar ca. SEK 25:-/väg. Se upp för illegala svarttaxi!

Se och göra i Dubai
För den golfintresserade finns det 9 klubbar, varav Emirates Golf Club och Dubai Creek Club är de mest kända med tävlingar som Europatouren varje år. Om värmen blir tröttsam, kan man svalka sig inne i Ski Dubai, en skidanläggning inomhus, med 400 meter lång backe, liftar och skiduthyrning. För den som gillar arkitektur finns det många spektakulära byggnader, både vackra och höga. Bl.a. världens högsta byggnad, Burj Khalifa med sina smått fantastiska 828 m.ö.h. Mycket populärt är även Desert Safari, där man åker 4-hjuls drivna jeepar bland sanddynerna.

Nöjeslivet i Dubai
Nöjeslivet i Dubai har ganska mycket att erbjuda. Tänk dock på att klubbar och barer utanför de större hotellen inte alltid serverar alkohol. Det finns även en lag i Dubai som gör att alla har rätt att komma in på alla ställen, även medlemsklubbar. Dock har de rätt att ta ut en inträdesavgift av dig och den kan vara väldigt hög. Några ställen som håller hög klass och är värda att nämna är Kasbar (Royal Mirage Hotel) och Pancho Villa´s (Astoria Hotel).

Restauranger att besöka i Dubai
Utbudet av restauranger är stort. Du hittar allt från traditionell arabisk mat via persisk och libanesisk
till internationell mat. Restauranger med stjärnor i Michelinguiden finns det ett 10-tal av, exempelvis Rhodes Mezzanine, Verre och Indigo. För de med lite mindre budget men som vill äta gott kan Al-Koufa vara värt ett besök för att prova det arabiska köket.

Shopping i Dubai
Shopping i Dubai är ett av stadens huvudattraktioner. Här finner du stora shoppingcentra som Gardens Mall och Mall of Arabia, likaväl som små gatumarknader och vanliga affärer. Under januari/februari pågår Dubai Shopping Festival som lockar miljontals besökare med starkt reducerade priser.

Ta sig fram i Dubai
Ett väl utbyggt bussnät finns redan i staden och sedan 2009 finns även ett av världens modernaste tunnelbanesystem. Priserna är låga och det finns elektroniska E-go kort som ger dig rabatt på resorna.

Ski Dubai - Image from www6.worldisround.com
Dubai Creek Golf & Yatch Club Image by www.panoramio.com
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Gotland – raukar och källor

Följ med till Fårö, Sveriges åttonde största ö, norr om Gotland. Här...
Läs mer

13 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *