Fördelar med att resa

Det finns flera fördelar med att resa.

Din hälsa
Att resa ger dig tillfälle att koppla av och stressa ner. Det minskar risken för utbrändhet. Att resa kan också känna stressigt, med sightseeing och pulserande storstäder, men att resa är en positiv stress. Den ger dig inte den spänning och oro man kan förknippa med vardagslunken. Att minska stress, oavsett hur, har en positiv inverkan på din hälsa.

Utomhus
När du reser är det mer troligt att du vistas utomhus istället för att sitta instängd på ett kontor. Oavsett om du bergsvandrar eller slumrar i en hängmatta, får du i dig mer frisk luft och kommer andas djupare. Solljuset bidrar med vitaminer men var försiktig med får lång exponering och använd alltid solskydd.

Aktiv
Under din resa kommer du förmodligen vara mer aktiv. Kanske paddlar du kanot, åker vattenskidor, simmar, promenerar. Oavsett om du vilar hela din semester är det sannolikt att du är mer aktiv än hemma.

Äta gott
Under resor brukar man prova ny mat. Såvida du inte är på en all-inclusive semester brukar man äta mindre på semestern än hemma, och man brukar äta bättre eftersom man ofta är på restaurang, istället för snabbmat och microugnsmat.

Bryt monotonin
Man brukar säga att en förändring är lika god som en vilopaus. En resa ger dig tillfälle att bryta rutiner och vanor, vilket kan ge dig en energikick. Att ändra sin dagliga rutin förhindrar både din kropp och själ att stagnera.

Nya människor
Att resa ger dig chansen att möta nya människor. Att vara social med andra är som honung för själen och hjälper dig förstå och lära dig om andra kulturer.

Familj
Barn som reser lär sig mycket. Allt i från att simma till att beställa glass på ett annat språk. Egna erfarenheter gör att man växer som människa och får bättre självförtroende. Relationen till din partner får också tillfälle att växa under en resa. Tid tillsammans, gemensamma upplevelser och avkoppling ger er ny energi.

Minnen
Dina resor blir oförglömliga minnen, som du kan arkivera långt inne i hjärtat. Om du har möjlighet att resa, är det inget du kommer ångra senare. Du kommer känna dig mer tillfreds med livet i långa loppet. Om du drömmer om att resa till New York, kanske det är dags för det nu?

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Äventyrsvecka – cykla runt Garda

Tour de France började i söndags, en av världens främsta cykeltävlingar som...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *