Sugen på USA

I går kväll var jag och mina kollegor; Sabina, Hans och Charlotte, på något som heter Discover America. Det är en workshop där man träffar leverantörer av flyg, hotell och hyrbil i USA. Det hela började med en mycket inspirerande film.  Ja, film och film. Det var en massa vackra stillbilder från USA med härlig musik i bakgrunden. Jag kan inte annat än att säga att jag blev väldigt sugen på att åka tillbaka till USA. Landet är enormt stort med otroliga kontraster!

Jag har själv under en period jobbat på kryssningsfartyg som gick från Fort Lauderdale och sedan ut till övärlden runt så som t.ex. Bahamas. Där jobbade jag som ”cruisestaff” där jag var en slags lekledare. Vi höll i allt från lerskytte, limbo och bingo till barnpassning och ljussättning av kvällens alla shower.  Väldigt roligt och mycket omväxlande. Jag hade ungefär 4 timmar schemalagd arbetstid per dygn. Resten spenderade jag i poolen, solstolen eller i baren. Alltså inte alltför krävande.

Efter 4 månader på båten tågluffade jag och en vän längs kusten norrut för att avsluta med en vecka i New York. Det var otroligt varmt den sommaren och vad vi inte hade koll på vara att det var Fotbolls VM just då. Sommaren var alltså 1994 då vi tog brons! Det var fullbelagt på hotellen och när vi till sist lyckades få tag på ett rum (mitt i natten) blev det ett väldigt dyrt. Dagen efter gav vi oss ut på jakt på ett billigare rum och sedan sov vi 6 nätter till samma pris som första natten kostat. Det bör tilläggas att standarden inte riktigt var den samma med en 120 cm säng, liten fläkt i taket och ett tidningsbud i huset mitt emot … med det var billigt!

Det kändes som att jag fick se stora delar av landet under den tågluffningen men när jag såg bildspelet i går så förstod jag att jag bara sett en bråkdel. Jag vill känna pulsen i Las Vegas, leta kändisar i Hollywood och vandra i Grand Canyon. Jag måste helt enkelt bara åka tillbaka dit!

För att vi igår skulle bli ännu mer intresserade av USA fick vi också prova på linedance. Jag var skeptisk (trots min passion för dans) men oj vad skoj det var! Under kvällen träffade vi många av våra leverantörer och dessutom såg mina kollegor Hans och Sabina till att vinna lite reklamprylar. Tyvärr gick vi alla bet på den stora vinsten – resan!Discover America
Discover America – workshop i Malmö
Discover America - våra leverantörer
Sabina, Jonas (SunHotels) och Tiina (British Airways)
Sabina och Hans vann fina priser!
Sabina och Hans vann fina priser!
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Oktoberweekend i ett ljummet Barcelona

Nu är det mycket fokus på långresor inför hösten och vintern. Men...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *