Reseminnen – saker man tar med hem

Jag erkänner. Jag är en av de där människorna som samlar snäckskal eller släta små stenar på stranden. Eller en pappersbiljett till en konsert, en film eller bara en snygg flyer. Det är roligt att ta med små minnen från resor hem.

Något som jag blev väldigt förtjust i redan som barn, då min pappa tog med mig till Honolulu, Oahu, är Frangipani.

Frangipani är en liten vit blomma som växer på knotiga träd i tropiska klimat som har en alldeles ljuvlig doft. Jag önskar det fanns en parfym som luktade enbart så. Att se blommor, fåglar och djur i sin naturliga miljö när man är utomlands tycker jag är en av de finaste upplevelserna på en resa.

Frangipani - Image by www.friedwork.de

Något man också brukar få med hem är souvenirer som ibland blir älskade heminredningsdetaljer och ibland en påminnelse med rubriken *Vad sjutton tänkte jag på*. Kläder och skor brukar ibland falla under den här kategorin. På något konstigt sätt är den där blusen mycket snyggare nere i Nice, än hemma i Malmö en blåsig höstdag. Det har hänt att familjemedlemmar har skrattat åt inköp gjorda i utlandet. Jag borde banne mig hänga ut dem här i bloggen ;)

Nåväl, hoppas att du njuter av en härlig söndag!


Snäckor och stenar - små fina reseminnen
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Dyk i Malta del 2

  God morgon, nu bär det iväg mot alla Maltas sevärdheter under...
Läs mer

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *