St Patricks Day i New York

Niklas Jeppsson heter jag. 37 år. Älskar New York, Apple, fotografering och värme. Kan aldrig få nog av New York. Staden har allt för alla. I en vecka tänker jag skriva lite om New York varje dag inför Flygstolens tävling, där första priset är en resa hit för två!

Den 17 mars firas St Patricks Day runt om i världen. I New York är det en riktig folkfest! Femte avenyn stängs av mellan 38:e gatan upp till 86:e gatan. Paraden går mellan den 44:e gatan och upp till 83:e gatan. Hela sträckan spärras av med staket för att hålla alla åskådare på plats. Paraden börjar kl 11 och pågår fram tills 17-18 på kvällen beroende på hur stort deltagande det är. I paraden ser man allt ifrån poliser, brandmän, militärer och skolelever till präster i alla åldrar.

Mitt tips är att ha bra skor på fötterna, det krävs alltid i New York, och bege dig uppåt runt 50:e gatan runt 10:30. Om det går, köp en fällstol så du kan sätta dig och vila, om du planerar att se hela paraden! Själv fick jag ge upp runt kl 15 för då orkade inte mina fötter och ben mer. Njut av föreställningen, en del är så proffsiga att det känns som de tränat ett helt år bara just för denna dag. Gillar du säckpipsmusik så är detta rätt tillfälle att njuta. Jag har aldrig sett så många säckpipor som denna dag. Band efter band som bara blev bättre och bättre. Tänk på att ha något grönt på dig! Det finns de som fortfarande nyps om du inte har något grönt på dig. Det lärde jag mig den hårda vägen. Det behöver inte vara en grön tröja, det räcker med ett halsband eller halsduk i grönt.

Niklas

The luck of the Irish. Foto: Niklas Jeppsson
Glada brandmän. Foto: Niklas Jeppsson
Bagpipes. Foto: Niklas Jeppsson
Gröna damer. Foto: Niklas Jeppsson
New Yorks Finest. Foto: Niklas Jeppsson
Trumslagare i paraden. Foto: Nilas Jeppsson
Poliskvinna. Foto: Niklas Jeppsson
Stolta män och kvinnor. Foto: Niklas Jeppsson
Rektor. Foto: Niklas Jeppsson
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Från pianobar till progressive house i Bangkok

“One night in Bangkok makes a hard man humble” sjöng Murray Head...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *