New York – Yellow Taxi Cabs

New York upplevs bäst gående, men det finns ett alternativ som man inte får missa, att åka taxi!

Alla känner vi väl igen bilderna ifrån New York, de gula taxibilarna som finns nästan överallt. Vanligaste bilen bland dagens taxibilar är Ford Crown Victoria. För alla bilnördar: En ganska miljöovänlig bil som skall ersättas av Toyota Prius och Ford Escape Hybrid. Ford Crown Victoria är syskon med Lincoln Town Car, som ofta används för att göra limousiner. Nej, tillbaka till själva taxiåkandet. Precis som på film så är det upp med handen och vinka in din taxibil som gäller. Det är alltid lättare att få en bil om du står på en gathörn än mitt på en sträcka. Se till att ha kontanter, det är förvånansvärt många taxibilar som inte tar kort. Glöm sen inte dricksen, det är det som de lever på!

Var i stan finns det flest taxibilar? Ja, det kan man se här på NY Times hemsida. De har tillsammans med The Taxi and Limousine Commission gjort en interaktiv karta över var det finns mest taxibilar. Den är mycket informativ och visar var det händer saker i New York, dygnet runt. Ju fler taxibilar ju mer aktivitet.

Rent generellt är det inte dyrt att åka taxi på Manhattan, men kostar lite mer om du skall ut till de olika flygplatserna. Många väljer att åka lite bättre för samma pengar. Själv hamnade jag i en 12 meters limousin på väg ut till Newark för några veckor sedan. Priset var nästan det samma som för taxiresan in till stan.

Under mina besök i New York har jag åkt med förare av många olika nationaliteter. De flesta är väldigt serviceinriktade och hjälper gärna till med tips om alla guldkorn som reseböcker och bloggar brukar missa. Själv hittade jag en butik för gamla Apple datorer. Sådant som få vet om.
All foton av Niklas Jeppsson www.nikfoto.se
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flax! Italien

Postat 11:20 Vädret känns lite trist så vi kör en Flax för...
Läs mer

1 Comment

  • Jag vill VINNA en resa ! Vi har besökt båda dessa UNDERBARA städer och skulle med förtjusning vilja uppleva en av dem ännu en gång !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *