Filminspelning på Mallorca – del 1

Katedral Palma Flygstolen
Den vackra gotiska katedralen i Palma, kallad La Seu, tog nästan 400 år att bygga.

Inom några dagar kommer du att kunna se en reklamfilm för Flygstolen på Tv3. Det är vårt första reklaminslag, så vi är både ivriga och glada över att snart få se den. Lustigt – eftersom man inte direkt brukar längta efter en reklamfilm, såvida man inte behöver diska eller göra något annat.

Trots de bästa intentioner och förberedelser ställer naturen ibland till det på ett sätt som får oss människor att känna oss ganska små. Filmen skulle spelas in på Mallorca, resan var bokad och klar för alla som ingick i produktionen, då askmolnet ändrade våra planer och vi fick, liksom tusentals andra, stanna hemma.

Två veckor senare kom vi så iväg, Linda och jag från Flygstolen, för att möta upp de andra på plats. De reste ner något tidigare för att hyra utrustning, reka efter bra inspelningsplatser och sätta tidsschemat dag för dag. Mallorca känns synonymt med sol och värme för mig. Den vackra katedralen ovan såg ut så här när vi körde förbi:

Tv reklam för Flygstolen
Jaha, det här kunde vi kanske filmat hemma?

Murphys Law. Vi började känna att det här med reklamfilm inte var helt enkelt att få till. Mitt fönade hår började dra ihop sig i fukten bortom all kontroll och skyfallet fick sminket att rinna, hade jag träffat Skansens Jonas Wahlström hade han förmodligen trott att det fanns ett tvättbjörnshägn på Mallorca. Mycket kan man trixa och mixa med på film, men hur skulle fotograf och regissör få den här miljön att kännas som sommar och sol?

Pool Mallorca Flygstolen
Brrrr. Vattenpölar nästan lika stora som hotellets pool och 11 grader varmt.
Pool Mallorca Flygstolen
Palmerna började lägga sig horisontellt och himlen blev allt mörkare.

Vi diskuterade lösningar, alternativ och väderprognoser tills det blev kväll och hungern trängde på. Vi beslöt att trotsa stormen och promenera ut till en restaurang och äta en sen middag. Vi var flera som var sugna på klassisk spansk Paella, så det fick det bli med härligt bröd och aioli till.

Paella i Spanien med Flygstolen
Det var ingen som tänkte på att regnet smattrade mot fönstren när maten kom in.
Linda Bjernstål och Andreas Tibblin
Vår regissör Andreas Tibblin tillsammans med Flygstolens VD Linda Bjernstål.

Det blev en trevlig kväll med mycket mat och prat, precis som det ska vara. Men kvällens stora samtalsämne var ändå vädret. Skulle det gå att filma i morgon?

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Karnevalen i Venedig

Om drygt en månad är det dags igen för den världskända karnevalen...
Läs mer

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *