Filminspelning på Mallorca – del 2

Ny dag och nya tag. Tänkte vi. Naturen höll inte med, utan körde vidare på regntunga moln och hårda vindar. Det tjöt i de tunna balkongdörrarna vilket hade varit perfekt om vi skulle spela in någon vampyrfilm, men nej, det var inte syftet med resan. Turisterna på vårt hotell var luttrade, det spelades backgammon och kort vid alla bord i lobbyn och ingen förutom oss verkade bry sig om vädret.

Dag Westerlund
Den härlige producenten, Dag Westerberg, såg bara lösningar, inga problem.

Utan att berätta för mycket om själva innehållet i vår reklamfilm, kan jag avslöja att syftet är att visa på fördelarna med en paketresa i jämförelse med en traditionell charterresa. När du bokar en paketresa, reser du vilken dag du vill och är borta precis antal dagar som passar dig. Fem, tio eller femton, spelar ingen roll, det är helt upp till dig. Du slipper med andra ord anpassa dig efter charterns tidtabeller där det alltid är utresa och hemresa samma veckodag. Senast jag åkte charter gick avresan kl. 04 på morgonen, eftersom det är billigare för arrangören, men hur pigg var man att behöva gå upp mitt i natten med trötta barn och packning för att ge sig iväg?

Palle Malmros filmar för Flygstolen
Duktige fotografen Palle Malmros skötte filmkameran. Jag provade att lyfta den. Hade spagettiarmar i en kvart.

Förutom att kunna välja reslängd själv kan du välja mellan alla världens destinationer. Charter går ju bara till de resmål som arrangören valt ut. Har du fått tips om en badvik, en fantastisk liten ort eller en storstad du gärna vill besöka, har vi boenden där charter inte ens flyger. Men nog om detta, om du är en van resenär sitter jag bara och tjatar om sådant du redan känner till.

Tillbaka till vår filminspelning! Vädret var som sagt fortfarande dåligt men produktionsteamet lät sig inte stoppas. Stora lampor, läs strålkastare, monterades upp och filmandet tog sin början. En kort filmsekvens på några sekunder, kan ta timmar att spela in. Det repeteras, ändras och tas om i det till synes oändliga. Samtidigt både spännande och roligt att se vårt manus växa till liv framför kameran.

Andreas Tibblin Madeleine Göranzon
Regissör Andreas Tibblin och Madeleine Göranzon, Marknadschef på Flygstolen.

Vår skådespelare gjorde ett suveränt jobb med att tolka den personlighet vi föreställt oss, som spelar huvudrollen i reklamen. Glimten i ögat, lite ironi och charm – precis som om han läst våra tankar.

Gåvor till de som svarar rätt?
Jag funderar på att ställa någon fråga eller två kring reklamfilmen här i bloggen, när den börjat gå på tv3. Och låta den eller de som svarar rätt, få ett ganska stort paket med posten, vad säger ni om det, är ni med?

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Billiga hotell i Kapstaden

Idag tipsar vi om tre billiga hotell i Kapstaden i klasserna 2,...
Läs mer

1 Comment

  • Spännande att få kika bakom kulisserna lite. Reklam är för mig lika med pink-paus, men nu måste jag ju sitta kvar & titta när den kommer! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *