Beirut – hetast enligt New York Times

Beirut med Flygstolen
Beirut Marina. Bild lånad av imageshack.us

Libanons huvudstad Beirut har åter igen tagit positionen som en av de största turistmagneterna i Mellanöstern. Staden har ca 2,1 miljoner invånare och växer snabbt. New York Times utsåg Beirut till världens främsta resmål 2009 och listades även om en av de tio mest livfulla städerna i världen av Lonely Planet.

Beirut ligger på en halvö som sträcker sig ut i Medelhavet, omgiven av de triangelformade Libanonbergen. Medelhavsklimatet ger varma somrar utan regn med en medeltempratur på 27 grader under sommarens varmaste månad augusti. UD har inte någon invändning mot resande till Libanon. Säkerhetsläget är förbättrat och de flesta EU-länder gör samma bedömning. Däremot behöver du ett visum för att resa hit, detta söker du via ambassaden i Stockholm.

I Beirut går det bra att klä sig som man önskar, shorts och t-shirt fungerar bra, både för män och kvinnor i sommarvärmen. Klä dig däremot ordentligt om du ska besöka en moské eller religiös plats.På kvällarna när det är dags för nattliv, klär man sig riktigt fint. Staden är mångkulturell, här talas många språk, arabiska är det officiella språket, men både engelska och franska är utspritt.

Staden har ett stort utbud av spännande aktiviteter, allt ifrån museer, gallerier, festivaler och shopping till att bada, dyka, flyga med ballong, härlig mat och pulserande nattliv. Just nu har vi dessutom riktigt bra priser på resor till Beirut, sök via vår sajt på datum som passar dig här.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Island – Den gyllene cirkeln

Den Gyllene Cirkeln är en klassisk rutt som visar mycket av den...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *