Drömmen om Italien – Rom

Med Lufthansa och Flygstolen Flax till Rom
Med Lufthansa och Flygstolen Flax till underbart sköna Rom, Italien.
Fontana di Trevi Flygstolen
Fontana di Trevi, Rom. Foto: Åsa Axelsson

Rom – staden som känns som ett enda stort museum med tillhörande 5-stjärniga restauranger. Bor du centralt har du på gångavstånd följande att välja på: Colosseum, Peterskyrkan, Michelangelos målningar i Sixtinska kapellet, Fontana di Trevi, Spanska trappan och sist men inte minst Pantheon. På vägen mellan alla dessa sevärdheter vandrar du genom vykortsvackra omgivningar med små gränder, charmiga hus och vackra portar.

Till Rom reser man även för att äta och dricka. Överallt trängs trattorier, pizzerior och spagetterior med vinbarer i olika klasser. Jag kan varmt rekommendera La Archetto på Via del Archetto, en välbesökt restaurang som är mycket större än man först kan ana (är det fullt på uteserveringen så tveka inte att gå inomhus eller ner i källaren). Här finns mycket god mat till bra pris.

Gör en Apertivo! Under seneftermiddagen och tidiga kvällen dukar många barer fram olika tilltugg till drinken. Dessa kan varierai storlek och klass men många har ett utbud som gör att du lätt kan mumsa dig mätt på underbara oliver, korvar, bröd och annatsmått och gott till priset av en drink. Underbart och ett billigt mål mat för den som är på en tajt budget. Glöm bara inte att du nu befinner dig i Rom, där “appearance is everything”! Så roffa åt dig – med klass!

Shoppingen i Rom är sanslös men missa inte gatorna Via Cola di Rienzo, Via del Corso och Via dei Condotti. Här finns butiker i världsklass som Gucci, Prada med flera men även billigare ställen.

Rom med Flygstolen
Peterskyrkan i Rom. Foto: Åsa Axelsson
Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnare till D.C med Icelandair

Tack för alla sköna kommentarer i vår resetävling till Washington, D.C. med Icelandair. Många...
Läs mer

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *