Drömmen om Italien – Venedig

Venedig med Flygstolen
Med Lufthansa och Flygstolen Flax till vackra Venedig, Italien.

Venedig – en stad i nordöstra Italien som ligger i och omkring en lagun, en del av vårt världsarv sedan 1987. Här finns ingen biltrafik utan man går eller åker båt, gondol eller båttaxi. Det kan vara svårt att ta sig fram till fots eftersom gatorna är ojämna och det finns mycket trappor och broar. Karnevalen i Venedig är en av de mest kända och äldsta i världen, finns anteckningar redan från 1268 om karnevalen. Den pågår i tio dagar med början 2 februari.

Missa inte att: besöka St Marks Basilika – en av Italiens vackraste kyrkor med lökkupol och marmorpelare, promenera över Piazza San Marco – ett av världens mest berömda torg,  åk the Grand Canal Tour  med en Vaporetto, se glasblåsarna på Murano och slutligen om du gillar mat kommer du tycka om marknaden på Rialto.

Mer om Venedig hittar du här på stadens officiella sida.

Venedig med Flygstolen
Karnevalen i Venedig. Bild lånad från webshots.com
Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Flygstolen

London

Jag beger mig till alla våras London och tar mig en titt....
Läs mer

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *