Drömmen om Italien – Neapel

Till Neapel med Flygstolen
Med Lufthansa och Flygstolen Flax till undersköna Neapel, Italien.

Neapel – denna otroligt vackra stad vid Neapelbukten och den kända vulkanen Vesuvius. Neapel är Italiens tredje största stad, den stora hamnen innebär livlig sjöfart. Utanför staden ligger flera kända öar, Capri, Procida och Ischia, dit du kan resa för en dagsutflykt. Undersköna Capri har sitt ursprung i stenåldern. Ön är känd för sina grottor och klippor men har också badvänliga stränder vilket ytterligare bidrar till öns popularitet.

Neapel är full av kontraster, moderna byggnader blandas med gamla palats och smala gränder. Staden har ca 1 miljon invånare och är inte överbefolkat av turister som andra italienska orter, men absolut lika intressant.

Här finner du Castel Nouvo – en borg från 1200-talet med vallgravar där det sägs ha simmat vaktande krokodiler förr i tiden. Neapels största torg heter Piazza del Plebiscito där kyrkan San Francesco di Paola ligger som påminner lite om Pantheon i Rom. Promenera gärna i Spaccanapoli, gamla Neapel, men var aktsam på ficktjuvar. Utgrävningarna vid Pompeji är absolut sevärt. Ta ett tåg från centralstationen i Neapel, vid Piazza Garibaldi. Resan tar mellan 25-40 minuter. Staden ger en mycket bra bild av hur man levde under romarriket. Vandra runt bland välbevarade tempel, bad, villor, skolor och stadens amfiteater. En fantastisk upplevelse och klart värd att lägga en heldag på.

Fem mil från Neapel ligger en annan pärla, den underbart vackra staden Sorrento. Staden är visserligen välfylld med turister under sommarmånaderna, men det är definitivt värt att vandra längs de smala gatorna, slå sig ner på något av caféerna och beundra havsutsikten.

Shopping Det finns gott om tillfällen att handla här. Lyxmärken finner du vid Riviera di Chiaia, där alla stora märken har sina butiker. Vid Quartieri Spagnoli fins massor av hantverksbutiker och de klassiska terracotta figurerna hittar du vid om du går till Via San Gregorio Armeno.

Pizza Prova definitivt pizza när du är här. Napolitanarna anser sig ha nämligen ha uppfunnit pizzan!

Nybakad pizza i Neapel
Nybakad pizza i Neapel. Mums!
Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Mallorca – för familjen

Alcúdia ligger i den norra delen av ön ungefär 54 km från...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *