Drömmen om Italien – Florens

Florens med Flygstolen
Med Lufthansa och Flygstolen Flax till härliga Florens, Italien.

Florens – en av världens mest omtalade städer, vilken bjuder på konst, historia och arkitektur i en makalös mångfald. Staden ligger inbäddad bland kullarna i Toscanas vackra landskap, där den är huvudorten. Sedan 1982 är staden upptagen i Unescos världsarvslista. Under medeltiden var Florens ett finansiellt centrum. Stadens hjärta är torget Piazza del Duomo, en bra utgångspunkt för upptäcktsfärd genom staden. Om du är konstintresserad har du hamnat rätt, inne på museet Ufficierna, finns världens finaste samling av renässanskonst. Här fanns många berömdheter på sin tid, Michealangelo, Galileo, Machiavelli och Rossini. Överallt sitter vita marmorplaketter med citat från den litterära giganten Dante, trots hans exil, tvekar inte Florens att rida på hans namn.

Staden har även agerat bakgrund i många filmer, både “Ett rum med utsikt” och den otäcka “Hannibal” där Anthony Hopkins karaktär bosätter sig i Florens intill Chiantidistriktet. Florens är känt för sitt klassiska Chianti vin och goda kötträtter. Det är enkelt att ta sig runt till fots i staden, tack vare den stora katedralen Il Duomo, vet man nästan alltid var man är. Staden delas av floden Arno. Något som man inte får missa är stadens utkikspunkt Piazzale Michelangelo, samlingsplatsen för förälskade och nygifta.

Florens med Flygstolen
Vackra Florens. Bild lånad från www.asahi-net.or.jp
Florens med Flygstolen
Svindlade vacker utsikt från Piazzale de Michelangelo, Florens. Bild lånad från www6.worldisround.com
Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Möt Emma

Hej alla Flygstolens bloggläsare! Emma Ragnvid heter jag och kommer från Ängelholm...
Läs mer

1 Comment

  • Visst är Florens helt underbart!! Bor här själv och skriver en blogg om Florens http://alltomflorens.com
    Ta gärna en titt :) har bland annat skrivit om Flygstolen som en bra sida för att hitta biljetter hit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *