Drömmen om Italien – Milano

Till Milano med Flygstolen
Med Lufthansa och Flygstolen Flax till underbart sköna Rom, Italien.

Milano är med sina 1,4 miljoner invånare, Italiens nästa största stad. En kosmopolitisk och internationell stad som är en av Europas viktigaste punkter för transport och industri, liksom ett av EU´s viktiga centrum för handel och finans. Milano är välkänt i världen som en mode och designstad med ett stort inflytande på industri, musik, sport, konst och media. Staden har ett rikt kulturellt arv, ett pulserande nattliv och unikt kök.

Här finns lika goda möjligheter till shopping som till kulturella upplevelser. Här finns en av världens främsta operascener byggd 1776, Teatro Alla Scala eller som det ockå kallas La Scala. Tycker du om fotboll, känner du redan till att lagen Internazionale Milan och AC Milan huserar här.

Är du intresserad av shopping kommer du inte bli besviken. Längs Via Montenapoleone – troligen Milanos elegantaste gata, ligger de största av världens modehus (tillsammans med gatan Via Della Spiga). Runt Duomo samt i den vackra gallerian Galleria Vittorio Emanuele II finns butiker som Zara, Sisley och det stora shoppingcentret la Rinascente. Tänk på om du åker till Milano för att shoppa, att många butiker och restauranger är stängda under augusti månad.

La Scala Milano
Inne på La Scala. Bild: http://thomasjakhelln.files.wordpress.com

 

San Siro
Klassiska arenan San Siro i Milano.
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Önska resor – vart som helst i världen!

Flygstolen presenterar Önskeresan i samarbete med Air Berlin och SAS Drömmer du...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *