Paris och de sju dvärgarna

disneyland med flygstolen
Main Street USA, Disneyland Paris Foto: Privat
disneyland med flygstolen
Main Street. Sagoslottet skymtas längst fram. Foto: Privat

Det har pratats en del på vår Facebook sida om gruva, Snövit och de sju dvärgarna. Det var inte speciellt svårt för er att klura ut att det är en resa på gång till Paris. Närsomhelst … För mig är Paris självklart alla de stora sevärdheterna  och historien man förknippar med staden. Att promenera längs vattnet, besöka Louvren, fika uppe i Galeries Lafayette och ta det klassiska fotot vid Eiffeltornet. Men, om du som jag är ett stort barn, eller har ett barn som alibi, hittar du faktiskt Snövit och de sju dvärgarna här.

Ute i Marne-la-Vallée, en ny stad i förorterna öster om Paris, ligger Disneyland Paris sedan 1992. Med sina över tio miljoner besökare om året är det Europas främsta attraktion. Köerna är långa till varje åktur, något man försökt att förbättra genom att införa “Fastpass”. Man tar helt enkelt en kölapp och återkommer senare på en angiven tid. Här kan man spendera flera dagar. Lätt. Så planera in åtminstone en hel dag från morgon till stängningsdags. Varje kväll har de dessutom en härlig parad med glad musik och släckta ljus.

De populära Disneyfigurerna promenerar runt, skriver autografer och ställer upp på roliga foton. Bor du på ett av hotellen som hör till området brukar figurerna även dyka upp där. Det enda jag saknade på plats efter mina tre! dagar här, var lite bättre alternativ när det gäller maten. Man blir väldigt trött på hamburgare, pommes frites, nuggets och läsk. Som svensk vill man ju faktiskt ha lite frukt och grönt även om man inte är någon hälsokostare.

Disneyland delas in i fem områdenMain Street, Frontierland, Adventureland, Discoveryland och Adventureland. Utöver alla attraktioner, finns det gott om butiker. Varje butik säljer varor som hör till området där du befinner dig så tro inte att du kan hitta samma saker överallt. Det blir en lång väg tillbaka för att köpa pirathatten om du missade den första gången. Något jag lärde mig kvickt.

Avslutningsvis, här blir du som ett barn på nytt även om du inte visste att du hade det fortfarande i dig. Trevlig helg!

Under sagoslottet bor en eldsprutande drake man kan besöka. Disneyland Paris.
Haunted Mansion. Spökhuset. Vi älskade det - fast det var lite läskigt.
It´s a small world. En båttur genom hela världen. Foto: Privat.
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Anatolisk festival i Stockholm

Festival i Stockholm i helgen! Under det 4-6 maj äger den unika...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *