Galeries Lafayette

galeries lafayette med flygstolen
Inne på varuhuset Galeries Lafayette, Paris.

Självklart finns det massor av tillfälle till shopping i Paris. Det är en världsstad med gott om invånare, affärsfolk och turister och ett utbud därefter. Modet är känt över hela världen, här finner du Haute-Couture butiker som Dior, Givenchy och Chanel, i området kring rue François ler, avenue Montaigne, George V och rue du Faubourg Saint-Honoré.

Det sägs att världens största loppmarknad är Les Puces de Saint-Ouen uppe vid Clignancourt, dit över 150 000 besökare tar sig varje helg. En del av marknaden är utomhus, den andra i butiker och passager. Här kan du hitta allt från second-hand kläder till antikviteter.

Om du bara vill promenera i mysiga kvarter, finns det speciellt promenadvänliga gator med breda trottoarer såsom Quartier Montorguiel, en av Europas största gågator. Charmiga La Butte aux Cailles erbjuder lite bykänsla och i Maraiskvarteren njuter du av lugnet mellan de pampiga och vackra byggnaderna.

De stora varuhusen Printemps och Galeries Lafayette erbjuder varje vecka modevisningar med kläder från alla stora modehus. Även om din budget inte tillåter shopping i någon större utsträckning, är ändå Galeries Lafayette värt ett besök. Varuhuset består av tre byggnader som ligger på bvd Haussmann. De tre byggnaderna delas in i Lafayette Maison som säljer varor för hemmet, Lafayette Homme som vänder sig till mannen och Lafayette Coupole som består av nio våningar med en vacker terassrestaurang. Ta med dig kamera, arkitekturen är fantastisk!

galeries lafayette
Den otroligt vackra glaskupolen i Galeries Lafayette, Paris.
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Australiens paradis – Whitsundayöarna

Whitsundayöarna är australiensarnas egna semesterfavorit om de får välja. Det är ett...
Läs mer

2 Comments

  • Har “bara” besökt Lafayette i Nice och I Like =) hoppas man får chansen att njuta i Paris också! Spännande!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *