Antwerpen – Mode och Diamanter

Mode i Antwerpen - res med Flygstolen

Visste du det här om Antwerpen?

Antwerpen och mode nämns ofta i samma mening, vilket det har gjort sedan 1980-talet. En modig grupp på sex unga studenter från Antwerp Art Academy satte Antwerpen i strålkastarljuset när de hyrde en minibuss och korsade kanalen för att visa upp sina alster på London Fahion Week. Denna grupp kallade sig ”The Antwerpen Six” och bestod av Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Dirk van Saene, Dirk Bikkembergs, Marina Yee, Ann Demeulemeester och senare gick även Martin Margiela med och skapade rubriker i modevärlden. De gav upphov till en modestad som idag sjuder av kreativitet och där nya talanger föds dagligen.

Det finns åtta olika shoppingzoner i Antwerpen, här hittar du allt från second hand till gågator med alla stora märken. All samlad kreativitet och nyskapande gör Antwerpen till en otroligt rolig och spännande stad att shoppa i och upptäcka.

diamanter från antwerpen med flygstolen

Antwerp – a diamonds best friend
Denna skinande sten som åtrås av prinsessor, drottningar, shejker, sultaner och kungar – och vanliga döda  – har slipats, putsats och värderats i Antwerpen sedan 1447. Idag är 1800 återförsäljare uppradade 1 km runt centralstationen i Diamantdistriktet. Konsten att putsa diamanterna uppfanns i staden, därför har ”Antwepen Cut” blivit internationellt synonymt med kvalitet och briljans. 80 % av världens rådiamanter, 50 % som slipats och 45 % av industridiamanter går igenom Antwerpen, så du på rätt plats för att titta på och köpa denna gnistrande sten. Diamondland, den största diamantbutiken i Antwerpen har en bra och utförlig webbsida där du kan se kollektioner och få veta en hel mer om diamanter. Mors dag kan liksom inte komma fort nog ;)

Några snabba fakta: Antwerpen är en hamn- och industristad i norra Belgien med ungefär 450 000 invånare. Här hittar du Antwerpen Zoo, ett av världens äldsta. Staden har rykte om sig att vara en modestad förutom att vara centrum för diamanthandel och diamantförädling. I Kungariket Belgien har man fyra officiella språk, nederländska, flamländska, franska och tyska. I huvudstaden Bryssel har EU sitt huvudsäte.

Bilderna ovan © Toerisme Antwerpen och Guy Kleinblatt

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Berlin i december 2011

Just nu har du chansen att vinna en resa för två till...
Läs mer

2 Comments

  • Efter många år av kämpande har jag äntligen slagit mig fri, för att leva mitt egat liv för att finnas för min dotter. LYCKA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *