48 timmar i Antwerpen

Antwerpen md Flygstolen
© Toerisme Antwerpen

Dag 1

09:00  – 12:00: Starta dagen med en kopp kaffe på en av uteserveringarna på Groenplaats med utsikt till den gotiska katedralen, Chatedral of Our Lady och tornet Boerentoren i Art Deco stil. Dessa är de två högsta tornen i Antwerpen. Gör sedan ett besök i Rubens hus.

12:00 – 15.00: Njut av en typisk räkcroquette i en av de stilfulla restaurangerna på Schuttershofstraat eller Hopland och gå sedan på en liten shoppingrunda i en av de många designaffärerna. Glöm inte att besöka den nyrenoverade Stadsfeestzaal, som blivit ett shoppingcenter med unik interiör. Unna dig ett glas champagne i Laurent-Perrier Champagnebar när du tröttnat på att shoppa eller bara vill ta en paus.

15.00 – 18.00: Det finns inget bättre ställe att ta en kopp te och kaka än i Bourla Theatre’s Foyer. Efteråt kan du fortsätta din gastronomiska tur i Antwerpen på Korte Gasthuisstraat, där du kan besöka populära Gossens Bakery, Philips Biscuits och Burie, Antwerpens berömda chokladtillverkare. Kalorierna gör du snabbt av med när du besöker MoMu – modemuseet och alla fashionabla butiker på Nationalstraat, där du kan hitta modeikoner som Dries van Noten och Walter Van Beirendonck.

18.00 – 21.00: Styr mot Conscienceplein för en romantisk middag på en av alla restaurangerna runt kyrkan St Charles Borromeo. Promenera sedan runt i den mysiga gamla stan.

21:00 – 00:00: Njut av en jazzkonsert på De Muze pub eller ta en cocktail på en av alla barer som finns.

seafood_D.-Rys_Toerisme-Vlaanderen
@ D Rys Toerisme Vlaanderen

Dag 2
09:00  – 12:00: Starta dagen i trendiga Zuid området och njut av en god frukost på Biologisch Dynamishce Bakkerij. Köp sedan den perfekta partydressen hos Chris Janssens, kika på de fantastiska kokböckerna på Daem och Mollet eller köp en present i en av de små butikerna som finns på gatan. Promenera söderut och glöm inte att beundra den vackra Art Nouveau byggnaden, Help U Zelve.

12.00 – 15.00: Ät lunch på Leopold De Waelplaats med utsikt på det vackra Royal Museum of Fine Arts. Spegla dig själv i “Water Mirror” som designates av Cristina Iglesias eller vila fötterna på den gigantiska “Ann Demeulemeesters” bänk. Promenera sedan over till Law Courts, designat av den brittiska arkitekten Richard Rogers. Antwerpen refererar till denna byggnad som Vlinderpaleis eller Butterfly Palace. Byggnadens skimrande tak sent på eftermiddagen ger möjlighet till ett fantastiskt foto.

15.00 – 18.00: Kanske kan du hitta just ditt konstverk i någon av butikerna på Waalse Kaai eller Vlaamse Kaai. Eller bara njut av konsten i Fotomuseet eller i Antwerpens museum för nutidskonst – MuHKA.

18.00 – 21.00: Letar du efter riktig flamländskt kök ska du ta dig till området runt Grote Markt. Här serveras musslor som kokats på olika sätt, endiver, köttgryta gjord med De Koninck öl som är den lokala ölsorten. Glöm inte att skölja ner all god mat med en riktigt god belgisk öl.

21.00 –  ? : Har du fortfarande lite energi kvar? Gå over till Café d’Anvers, välkänd houseklubb i Europa och det perfekta stället att visa upp din nya outfit.

beer_Stefan-Jacobs_Toerisme-Vlaanderen
© Stefan Jacobs Toerisme Vlaanderen
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Antwerpen – Schelde och Rubens

Schelde – tidernas livslinje Antwerpen har floden Schelde att tacka för sin...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *