Följ med till Skottland – del 1

Möt vår gästbloggare, Frida Andersson, 24. Vi kom i kontakt med henne då hon skulle skriva sin C-uppsats till Handelshögskolan i Kalmar. Frida har varit i Skottland och rest. I fyra inlägg kommer hon att berätta med egna ord och bilder om sina äventyr. Häng med!

Upptäck Skottland - res med flygstolen.se
Foto: Frida Andersson

Välkommen till Skottland

Med sista tentan flåsande i nacken kände jag att jag behövde fly iväg över helgen för att ladda batterierna. Det resulterade i en spontan weekend i Skottland som både gav mig något solbrända armar, något mer bränd näsa (!?) och en helt fantastisk helg. Härmed dödar jag myten om att det alltid är dåligt väder i Storbritannien. Vilket land! Jag hoppas att lite bilder och historier från min helg även ska ge lite inspiration och energi till alla semestersugna som kämpar de sista veckorna innan semestern börjar. Redan när planet närmar sig och man kikar ut genom fönstret så ser man de stora gröna landskapen och bergen. Fantastiskt vackert.

Res till härliga Skottland med flygstolen.se
Foto: Frida Andersson

Det var bara 4 månader sedan jag var här sist och min vän visade mig stora snötäckta landskap och utsikten från Wallace monumentet. Jag försökte då föreställa mig landet utan snö och trodde att jag hade lyckats. Jag hade fel och nu vill jag skrika ut till bloggvärlden att om vi åker till Skottland så bör ni hyra en bil och uppleva det fantastiska landskapet. Här kan du uppleva lite av Skottlands historia och njuta av utsikten över landskapet från toppen.

Wallace monumentet är ett torn som står på bergskrönet Abbey Craig som ligger nära Stirling i Skottland. Det byggdes för att fira minnet av William Wallace, Skottlands hjälte under slutet på 1200-talet. Monumentet är 67 meter högt och allmänheten har möjlighet att komma dit och gå upp för de 246 trappstegen för att njuta av utsikten över Ochil Hills och Forth Valley. Inuti monumentet finns även en utställning där besökarna bland annat kan se olika artefakter som tros ha tillhört William Wallace samt hans imponerande svärd på 1.68 meter.

Res till fantastiska Skottland med flygstolen.se
Foto: Frida Andersson
Flyg hotell och hyrbil med flygstolen.se till Skottland
Foto: Frida Andersson

Loch Lomond är Storbrittaniens största sjö. Loch Lomond är traditionellt en gräns mellan Stirlingshire och Dunbartonshire. De södra stränderna ligger ca 23 kilometer norr om Glasgow, Skottlands största stad. Här erbjuds många olika aktiviteter såsom kanotuthyrning, cykeluthyrning och andra vattensporter såsom jetski och vindsurfing. På den västra stranden finns även Loch Lomond Golf Club som har hållit i olika internationella event som till exempel Scottish Open.

Min näsa må fjälla men ni hör inte mig gnälla!

Frida

rabattkod_paketresa flyg och hotell med flygstolen
Några prisexempel:
Flyg till Edinburgh
Från Stockholm ca 2000:- BMI British Midland via London
Från Göteborg ca 2500:- BMI British Midland via London
Från Köpenhamn ca 2000:- QI Cimber (direktflyg från Köpenhamn)
Hotell i Edinburgh
Roxburgh hotell *** mellanklass 1530/natt för ett dubbelrum inkl frukost
Budget Herald House Hotel ca 1000/natt för ett dubbelrum inkl frukost

Vår kundtjänst når du här: 0771-290 290 eller 0771 – flygstolen

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flyg Tips.

God morgon! Det går många prisvärda flyg ner till Nice, Frankrike. Här kommer...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *