Underbara Karibien

Res till Dominikanska Republiken med Flygstolen.se

Välkommen till Karibien!

Har du som jag alltid drömt att åka till Karibien någon gång i ditt liv? Jag har börjat spana in Karibien som ett mycket troligt resmål under vinterhalvåret, vem vill inte fly, för min del, den skånska vintern? Rått, kallt och blåsigt brukar det vara, näh tacka vet jag värme och sol. Provade att åka till svenska fjällen den här vintern, en massa kläder och utrustning att hålla reda på, skulle detta kallas för semester ….??

Inte för mig i alla fall och det är väl tur att vi alla har olika tycke och smak.

Res till Punta Cana med Flygstolen.se

Nåväl låt mig presentera Punta Cana på Dominikanska Republiken, paradiset för den som söker sol och bad.  Vita sandstränder, turkosblått hav i en exotiskt och avslappnad miljö. Det mesta är uppbyggt kring All Inclusive, stora komplex som erbjuder allt från barnklubbar, olika slags aktiviteter och underhållning.

Ön är ganska så bergig, mycket skogsmark och klimatet är tropiskt. Bästa tid för att åka dit är mellan november till april, då det är låg luftfuktighet och lite nederbörd. Temperaturen håller sig runt 29 grader, det låter ganska behagligt. Från maj till oktober är det regnperiod. Dags att träna upp spanskan för det är det som fungerar bäst här men med engelska gör man sig förstådd på hotell och restauranger.

Semester på Punta Cana med Flygstolen.se

Tidskillnaden är -5 timmar vintertid och -6 timmar på sommartid. När du anländer till Dominikanska måste man lösa ett visum eller turistkort men detta görs på plats och kostar 15 USD så det kan vara bra att ha lite pengar växlat.

Bästa rutt att ta sig hit är med Air France via Paris. Rutten från Paris till Punta Cana tar ca 9 timmar dit och hem ca 8 timmar beroende på vind, sedan ca 2,5 timme från Sverige/Danmark. Finns även flyg med amerikanska Continental men det är bara för den som kan tänka sig stanna i New York både på dit och hemresan.

Hittade ett härligt boende mitt på stranden, Barcelo Dominican Beach, en fyrstjärnig hotellanläggning, passar perfekt för både barnfamiljen och paret. 3 pooler varav en är barnpool, 2 st jacuzzi, gratis solstolar på stranden och vid poolområdet. All Inclusive hotell med barnklubb för 4-12 åringar, SPA, tennisbanor, dykning och mycket mer. Läs mer om hotellet här.

Prisexempel 2 vuxna och 2 barn med Air France 67371:- 2 veckor all inclusive

Prisexempel 2 vuxna och 2 barn med Continental 58712:- (boende i New York tillkommer på detta pris)

Boka och sök resa här http://tinyurl.com/2am2z5t

 

Skrivet av
Mer från Linda

Virgin Atlantic – UpperClass

På min hemresa med Virgin Atlantic fick jag förmånen att testa Upperclass, Virgins...
Läs mer

1 Comment

  • Låter inte fel alls. Inte med tanke på hur vädret ser ut här i Helsingborg idag. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *