Palma – Mallorca

la_seu palma med flygstolen.se
Om man står på promenadstråket Passeig des Born ser man den mäktiga katedralen La Seu torna upp sig i bakgrunden.

Just nu har vi en tävling där du kan vinna en resa till Palma, Mallorca för två samt vackra ringar från Guldfynd till ett värde av 10000 kr. Palma är en stad med ungefär 300 000 invånare. Ett av de största turistmålen i Palma är en fantastisk katedral La Seu som härstammar från 1300-talet. Det sägs att Jakob I gav order om att bygga den på 1200-talet men att man egentligen bara byggde om en befintlig moské.

Strax intill ligger den vackra parken Parc de la Mar, som är en härlig grön oas att strosa runt i. Här finns både en anlagd sjö och caféer. Det finns gott om butiker, Spaniens största varuhus El Corte Inglés har två butiker i Palma, därtill finns allt från små handlare till de flotta affärerna. I den västra ändan av strandpromenaden Paseo Maritimo ligger Portp Pi  – ett shoppingcenter med kläd och skobutiker. Generella öppettider är vardagar 9-14 samt 17-20 och lördagar 9-13. Banker har öppet 8-14. Valutan som används är euro.

Palma Mallorca med flygstolen.se
Det finns gott om vackra hus och fasader inne i Palma.

Är du intresserad av fotboll har Mallorca ett lag, Real Club Deportivo Mallorca, som spelar i La Liga – Spaniens högsta division. Stadion ONO Estadi har plats för 23 000 åskådare.

Sol och bad är den vanligaste orsaken till att man reser till Mallorca. Här finns självklart  både pooler och ett vacker Medelhav där du kan svalka dig. Sammanlagt finns ca 180 stränder längs kustlinjen som mäter 55 mil. Här erbjuds både långgrunda och barnvänliga stränder till mer avskilda bukter. Är du intresserad av vattenaktiviteter kan du hitta allt från paragliding, vattenskidor och snorkling, till windsurfing och jet ski.

Officiell hemsida för Mallorca hittar du här.

Mallorca med Flygstolen.se
Roliga spännande Aqualand på Mallorca.

Är du och familjen sugna på ett vattenäventyr hittar ni parken Aqualand El Arenal på Mallorca. Det finns bussar som går direkt till parkens grindar från Playa de Palma. Parken har öppen från maj till 11 september.

flygstolen.se över 700 flygbolag

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Billiga hotell i Kapstaden

Idag tipsar vi om tre billiga hotell i Kapstaden i klasserna 2,...
Läs mer

8 Comments

 • Bodde på El Arenal för 50 år sedan.Såg inte ut så då! Förvånad nej.

 • Vi sitter i en romantisk spansk restaurang och han frågar mig: Vill du tillbringa ditt liv med mig med alla de äventyr men även utmaningar det kommer att innebära.Det kommer att bli vår livs resa!

 • Kan man älska någon på avstånd?? Ja det kan man min älskling jag träffade i egypten snart flyger jag ner och stannar över sommaren sen när han kommer till sverige gifter vi oss,,FÖR DÄR KÄRLEKEN ÄR DÄR ÄR LIVET

 • Till Roy min vän!
  Visst hade det varit trevligt om vi skulle gjort en repris på vårtbröllop den 24/6 -93.
  Tänk det är 17 år sedan vi tågade fram till altaret i Palma , och vi är lika käradå som nu .
  Älskar dig ! Din Monica

 • 50 år och aldrig gift, nu har jag hittat drömprinsen, vågar jag fria?

 • Fantastiska Mallorca. Har varit dit en gång och det var helt fantastiskt, så vackert, så många trevliga människor, ja, det har varit den absolut bästa resan.

 • Resa till Mallorca och två ringar i samma paket,, kan ju inte bli bättre än bäst. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *