Lissabon – både historia och trend

Välkommen till Portugals huvudstad Lissabon. Här bor ungefär en halv miljon människor, men nästan tre miljoner om man räknar med ytterområdena. Lissabon kan beskrivas som en härlig mix med romantikens Venedig, det trendiga Barcelona, nattlivets Madrid och det exotiska Istanbul.

Lissabons historia går långt tillbaka i tiden, så långt att staden räknas som en av de äldsta i världen. Legenden säger att Ulysses grundade och namngav den pittoreska hamnstaden som hör till en av världens popläraste resmål. Inte så konstigt när man ser de romantiska stengatorna, mosaikklädda trottoarererna, mjuka kullar och pastellfärgade hus. Den äldsta delen av staden, Alfama, har fortfarande den medeltida atmosfären.

Res till Lissabon med Flygstolen.se
Torre de Belém. Lissabon Portugal. Bild lånad från Ilusionatviajes.

1994 var Lissabon Europas kulturhuvudstad. Här finns mer än bara historia, för den kulturintresserade rekommenderas Calouste Gulbenkian museet, ett av världens främsta konstmuseer och absolut något man inte bör missa. Annat fint att titta på är Torre de Belém byggt 1515 för att skydda hamnen. Här var startpunkten för alla upptäcksresor och det sista man såg av sitt hemland innan man begav sig iväg. Det är upptaget på UNESCOs världsarvslista. Även Jeronimos kloster är med på världsarvslistan, här vilar upptäcksresanden Vasco da Gama. Klostret byggdes 1502 av Kung Manuel I till minne av da Gamas resa och för att tacka Jungfru Maria för dess framgång.

Billig biljett till Lissabon
Castelo de Sao Jorge i Alfama, Lissabon. Bild lånad från wikiwak.com

Castelo de Sao Jorge – överblickar staden och kan ses från nästan överallt i Lissabon. Dess äldsta delar dateras tillbaka till 500-talet då det var befäst av romarna.

Lissabon - billig flygstol
Inne på ett av världens största akvarier, Oceanario.

I Parque das Naçoes hittar du Oceanário de Lisboa – ett av världens största akvarier. Här erbjuds aktiviteter såsom sov med hajarna, guidade turer, workshops, utställningar och en musik- och dansshow under vatten för barn upp till 3 år.

Som i alla storstäder som attraherar människor från hela världen finns ett stort utbud av shopping, restauranger och nattliv. Här fyndar du allra bäst lädervaror och hantverk. Lyxmärken säljs på Avenida da Liberdade samt i Chiadokvarteren. I Chiado finns även populära butiker som Zara och fungerar som en bas för portugisiska designers.

Strax utanför Lissabon ligger Estoril och Cascais, strandbyar där både jetsetfolk och livsnjutare samlas. Mer om det i morgon. Önskar dig en fortsatt trevlig lördag!

Om du blir sugen på en resa till Portugal, sök här bland över 700 flygbolag. Vi har även hotell och hyrbil om så önskas.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flygstolen vinner pris som årets digitala gasell i Skåne

  Flygstolen är årets digitala gasell i Skåne, det tillkännagav Dagens industri...
Läs mer

3 Comments

 • Tack för en super bra blogg!
  Jag har en fråga, jag sökte på resor till BKK igår för februari månad och fick upp att lägsta priset var med air berlin och skulle vara ca 12000 för två personer men varje gång jag klickade på priset/datumet så hoppade det bort och flyttade på sig, så upp kom finnair för ca 17000. Så min fråga är om det finns flygresor dit för det priset?

  Trevlig Helg!
  Linda

 • Hej Linda,
  Tack för beröm. Jag vet inte från vilken avreseort du söker på, har du provat att söka flexibelt? Det finns en liten kryssruta till höger när du fyller i datum och ort. Klicka i den så ser du hur priset kan förändras om du väljer att byta avrese/hemresedag. Då får du definitivt fram vilken resa som är absolut billigast. Om du fortfarande får problem är du välkommen att få hjälp i morgon måndag då både kundtjänst och it-avdelningen är på plats. Tel 0771 290 290, live chat via webbsidan eller mejla kundtjanst@flygstolen.se
  Trevlig söndag!

 • från gbg, Ja det va flexibelt jag sökte men när jag valde (genom att klicka på priset) hoppade den över till något annat och priset la sig på ett annat datum, mycket konstigt. Men jag ber den jag skulle boka för ringa er istället så blir det nog bra =)

  skön söndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *