Wonderful Copenhagen

Besök Nyhavn i Köpenhamn med flygstolen.se
Fullt av restauranger och uteserveringar i mysiga Nyhavn, strax intill Kongens Nytorv. Bild: sc.bitscn.com

Härliga Köpenhamn – Danmarks huvudstad och den mest populära staden i Skandinavien för utländska turister. Här bor drygt 1,2 miljoner människor tillika landets regent, omtyckta drottningen Margrethe II.

kanalbåt i Köpenhamn med Flygstolen.se
Sightseeing via båt i Köpenhamn. Foto: www.nikfoto.se

Upplev både det nya och gamla Köpenhamn genom en guidad båttur på kanalerna. Turerna utgår från Nyhavn, de gamla sjömanskvarteren som idag är en färgstark del av Köpenhamn med massor av trendiga restauranger och barer.

Den lille Havfrue är Danmarks mest berömda attraktion. Skulpturen efter H.C Andersens saga, sitter på en liten sten längs Langeliniekajen och är en nationalsymbol, för de flesta synonym med staden.

På Strandgade 93 i ett gammalt saltmagasin ligger världens just nu bästa restaurang, NOMA. Nomas matlagning grundar sig på det Nya Nordiska köket, med nordiska ingredienser som t.ex. myskoxe, skaldjur, skogsörter och rotfrukter. I omröstningen fick berömda köksmästare som Gordon Ramsey, Alain Ducasse och Paul Bocuse se sig slagna.

Operan i Köpenhamn, boka med flygstolen.se
Moderna och vackert. Operahuset i Köpenhamn. Foto: www.nikfoto.se

Centralt nere vid vattnet ligger även Operan, ett av världens mest moderna, ritat av arkitekten Henning Larsen.

Hotel_D_Angleterre
Hotel D Ángleterre på Kongens Nytorv. Juldekorationerna här är spektakulera varje vinter. Foto: www.nikfoto.se

När det gäller shopping nämns förstås gågatan Strøget som går mellan Kongens Nytorv och Rådhuspladsen, här finns även massor av smågator att utforska. Stora shoppingcenter som Fisketorvet och Fields (Skandinaviens största) erbjuder allt under ett tak, praktiskt om det är kallt och blött ute.

tivoli köpenhamn res med flygstolen.se
En oas i staden, Tivoli med sina vackra parker och mysiga restauranger. Foto: www.nikfoto.se

Roligt för både stora och små erbjuds inne på Tivoli, nöjesparken med en härlig blandning av parker, uppträdanden, konserter, restauranger och åkattraktioner. Tivoli ligger mittemot centralstationen. Strax utanför Köpenhamn i Klampenborg ligger Dyrehavsbakken, eller Bakken som det kallas, världens äldsta nöjespark. Det är fri entré till området vars omgivningar, den kungliga gamla jaktparken Dyrehaven, inbjuder till både picknick och långa ridturer.

En spännande upplevelse är ett besök på Tycho Brahe Planetarium, Danmarks främsta informationscenter för astronomi och rymdforskning där naturvetenskapen görs tillgänglig för allmänheten. Här visas IMAX filmer varje timme, bekvämt tillbakalutad i en flygplansstol får du uppleva den fantastiska naturen under havsytan, rymden eller djungeln på en 1000 m2 stor kupolformad filmduk.

metro köpenhamn
Metrons tunnlar under Köpenhamn. Foto: www.nikfoto.se

Det är enkelt att ta sig runt i Köpenhamn, den nybyggda Metron med sina 22 stationer går med 2-6 minuters intervall. Tågen är förarlösa vilket innebär att man kan sitta längst fram och se resans gång, varje station har säkerhetsdörrar i glas som öppnas först när tåget stannat. Snyggt, rent och smidigt.

Metro Köpenhamn
Säkerhetsdörrar på en station. Foto: wikipedia.

Köpenhamn flygpriser

Flyg till Köpenhamn
Från Stockholm fr. 1053:-
Från Göteborg fr. 1310:-
Från Umeå fr.2111:-
Från Östersund 2113:-

Hotellförslag i Köpenhamn
Comfort Hotel Excelsior *** 1144:-/natt för ett dubbelrum inkl. frukost
Atoria *** 1468:-/natt för ett dubbelrum inkl. frukost
Copenhagen Plaza **** 2069:-/natt för ett dubbelrum inkl. frukost

Vår kundtjänst når du här: 0771-290 290 eller 0771 – flygstolen

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Resedagbok – Kenya del 5

1 – 3 April Masai Mara Efter några hektiska dagar i Nairobi...
Läs mer

1 Comment

  • Javisst är Köpenhamn dejligt!!
    Vill passa på att tipsa om en helt suverän japansk restaurang- Damindra! Ligger mycket nära Nyhavn. Testa gärna deras månads meny och deras fantastiska drink med färsk ingefära (!!)- helt ljuvligt!! Blev introducerad till denna matupplevelse, som är ett mycket prisvärt alternativ till Noma, av en fantastisk man <3!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *