Island – del 1

isländska landskapet
Det vackra isländska landskapet. Foto: Privat

Idag berättar Christine som jobbar här på vår kundtjänst om sin resa till Island:

Island har alltid varit ett resmål som jag varit nyfiken på, men inget land som jag prioriterat då vädret är ostadigt, det blir aldrig riktigt varmt, men inte heller kallt. Jag har en förmåga att antingen vilja ha sol eller snö på mina resor.

Snacka om att jag blev förvånad!

Jag flög från Kastrup till Reykjavik med Icelandair, egen TV skärm och mat och dryck till försäljning. Fick även ett tips av vår kära flygbolagsrepresentant Johan, som också var med, att man kan använda Iphone hörlurar på flyget så slipper man köpa.

Det var lite lyxigt när vi, jag och femton andra trevliga personer inom samma bransch, blev upphämtade av en buss med traktorhjul, en mycket kunnig isländsk busschaufför, Ari, och Camilla, en guide från Malmö, vilket jag som skåning tyckte var riktigt trevligt.

den blå lagunen
Den blå lagunen. Foto: Privat
bad
Skön avkoppling efter flygresan. Blå lagunen. Foto: Privat

Vårt första stopp på denna vackra ö, som varvar månlandskap med berg och härlig natur, var på turistfällan Den blå Lagunen.  Det verkar som om alla, oavsett orsak till besöket på ön, hamnar här. Fast nu förstår jag varför, det var otroligt skönt efter flygresan. En mycket fräsch anläggning med restaurang, bar och framför allt en stor konstgjord lagun med otroligt vatten.

ät gott på island med flygstolen.se
Vacker utsikt från anläggningen på den Blå Lagunen. Foto: Privat

Man får låna handdukar där, så jag packade ner en helt i onödan. Varmt och skönt var det och vi blev serverade goda drinkar, givetvis blåa i kulören. Det finns ångbastu, vattenfall och en speciell vit lera som man ska smörja in ansiktet med. Denna finns i speciella tunnor. Jag hade hört talas om leran och det första jag gjorde var att ta upp leran från botten och kletade in denna i ansiktet. Det började klia ganska rejält! Kändes mer som peeling med efterföljande utslag, inget att rekommendera.

hotell på island
Trappan på hotellet. Foto: Privat

När vi var färdigduschade fortsatte vi in till Reykjavik och vårt hotell, Hilton Reykjavik Nordica. Fick ett dubbelrum helt för mig själv. Som trebarnsmor var detta en fantastiskt lyx! Vi spenderade dock inte så mycket tid på hotellet, för det var full rulle dessa dagar. Efter det att vi checkat in på hotellet, var det samling i lobbyn och bussresa ner till centrum för hotellvisningar och middag. Maten intogs på restaurang Lækjarbrekka. Det blev en satt meny med en spicy tomatsoppa, lamm och en riktigt smarrig chokladkaka. Framför allt hade de riktigt “fina” tofsar i gardinerna, för er som sett Hollywoodfruar, se bild nedan.

island
Vad hade Maria Montazami tyckt om den här? Foto: Privat

Några promenerade tillbaka till hotellet, dock inte jag som tillsammans med några fler trötta människor blev upphämtade av vår kära busschaufför. Sedan blev det givetvis en liten drink och fortsatta samtal i hotellbaren innan det var dags att krypa till kojs och släcka lampan. Mer om dag 2  i morgon!

// Christine
Ps. Grattis på Nationdagen Island 17 juni!

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *