Budapest – internationellt nattliv

budapest a 38 club
Trendiga klubben A38, ligger på en båt, en fd. stenfraktare från Ukraina.

Välkommen till Budapest – Ungerns huvudstad med 1,7 miljoner invånare. Här upplever du ett brett uteliv av hög internationell klass som innefattar alla stilar och smaker från trendiga barer till latinoklubbar, utställningar, underground scener, pubar, discon och nattklubbar. Oftast inga köer och fri entré. A38, en gammal stenfraktare från Ukraina har rustats upp och är en av Europas coolaste nattklubbar.

Corvin Terasz Budapest med flygstolen.se
Corvin Terasz, en open-air pub på toppen av ett gammalt köpcentrum.

Corvin Terasz – en open-air pub högt uppe på taket av ett gammalt köpcentrum från den gamla kommunisttiden. Utsikten över staden är fantastisk, ölen kall och stämningen på topp!

Ungern har alltid varit det mest öppna av de forna östeuropeiska länderna. Här finns ett stort utbud av butiker som ofta är billigare än Sverige. Fullt av designbutiker och nya märken hittar du kring Kiralyút (Kungsgatan) och gatorna intill samt Vacigatan eller Westend Shoppingcenter.

Shopping i Budapest
Shopping i Budapest, både exklusiva designbutiker och spännande nya märken.

På den eleganta Andrássy Avenue 29, nästan framför Operan ligger Művész Café, ett av få kaféer kvar från Budapests gyllene år i slutet av 1800-talet. Det är populärt bland konstnärer, musiker, författare, poeter och skådespelare. Inredningen för tankarna till svunna tider med sina antika möbler och vackra kristallkronor.

Konstnärerna möts i Budapest
Kultureliten och turister i Budapest njuter gärna av något gott att dricka på Művész Café.
En god drink i Budapest - res med flygstolen.se
Fröccs - Ungerska för "Dagens". Ett glas torrt vitt eller rött vin blandat med sodavatten.

Club Fészek har funnit sedan början av 1900-talet, den mysiga restaurangen med 50 bord ligger på en innergård. Den lilla året-om baren besöks gärna av ungerska musiker som ofta bjuder på spontana pianospel och jam sessions. Vilken dag som helst i veckan kan förvandlas till ett knökfullt dansparty. I morgon berättar vi mer om Budapest. Skulle du vara nyfiken på att resa hit hittar du både flyg, hotell och hyrbil här. Fortsatt trevlig tisdag!

FÇszek Klub Budapest
Fészek Klub, Budapest. © Alla bilder Ungerska Turistbyrån. www.hungary.com
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Niagarafallen

“Niagara was once stamped upon my heart an Image of Beauty” Charles...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *