Sevilla – platsen för bröllop och upptäckare

Sevilla är Spaniens fjärde största stad med också den stad som är varmast i landet med en medeltemperatur på strax över 18 grader. Sevilla ligger i sydöstra Spanien och är provinsen Andalusiens huvudstad. Staden är otroligt mysig att bara promenera runt i och njuta av folkliv och den vackra miljön. Det finns väldigt gott om tapasbarer, lokalbefolkningen går från ställe till ställe, köper något gott att dricka och delar på olika tapas.

upplev sevilla med flygstolen
Barrio de Santa Cruz. Bild lånad från www.sevillahotels.org

Inne i de gamla judiska kvarteren Barrio de Santa Cruz, finner du ett virrvarr av gator och små gränder som öppnar upp sig till vackra pittoreska torg. Här är det fullt av både tapasbarer och restauranger, ofta dansar man Sevillanas, en variant av flamenco. Här kan du få sen den bästa och mest genuina flamencon, helt annorlunda än de dyra uppvisningar som görs för turister.

Ät tapas i Sevilla, flyg billigt med flygstolen
Tapas – smårätter. Allt från ostar, skinka, tortilla, melon, grönsaker, skaldjur och bröd. Mums!
Torre del Oro i Sevilla. Bild av Anna Cervova.

Nere vid floden Guadalaquivir ligger den gamla försvarstornet Torre del Oro. Något att definitivt se är det gamla arabiska slottet Alcazar som har underbart fina trädgårdar. Några timmar går snabbt förbi här.

Se La Giralda i Sevilla med flygstolen.se
La Giralda. Bild lånad från webshots.com

Brevid Alcazar finner du Katedralen med klocktornet, La Giralda. En gård kantad av doftande apelsinträd leder dig in till själva kyrkan. Här inne vilar kvarlevorna efter Christofer Columbus. Från tornet är det en makalös utsikt om man orkar gå hela vägen upp. I Archivo General de Indas finns det viktiga arkivet med dokument från upptäckten och koloniseringen av Amerika.

Shopping längs Calle Sierpes
Promenadstråket Calle Sierpes i Sevilla. Bild från travelshots.com

För den som är sugen på shopping finns gott om butiker på Calle Sierpes och dess parallelgator. På söndagar är det loppmarknad i Alameda de Hercules. Här finns även två fotbollslag som spelat/spelar i spanska La Liga, Primera División, Real Betis och FC Sevilla. Den kända operan Figaros Bröllop av Mozart som skrevs redan på 1700-talet, utspelas här i Sevilla.

Intresserad av att resa hit?

Vi önskar dig en lugn och skön söndag!

Boka biljett till sevilla hos flygstolen
Den vackra katedralen i Sevilla. Bild lånad från www.wallpaperpimper.com
res till sevilla med flygstolen
Inuti katedralen i Sevilla. Foto: www.coloredhome.com
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Melbournes matkultur

Foto: Kristoffer Granath – Passionaire I vår andra bloggpost för veckan presenterar vi...
Läs mer

2 Comments

  • Till Sevilla har jag länge drömt om att åka. Att gå på en tapasrunda är det bästa jag vet. Flamenco-ställen är så kul att gå på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *