Äventyrsvecka – cykla runt Garda

Vilka semesterbilder!
Vilka semesterbilder! Bild från travelwebshots.

Tour de France började i söndags, en av världens främsta cykeltävlingar som följs av miljoner världen över. Tävlingen följer oftast Frankrikes yttergränser och vissa år kör man även in i grannländerna.

Under tre veckor framöver kommer vi kunna följa idrottsmännen genom etapperna som avslutas på Champs-Élysées i Paris.

I Europa finns flera bra, vackra och populära platser för cykling, oavsett om man är på tävlingsnivå eller entusiast. De franska alperna i Chamonix där du cyklar i skuggan av mäktiga Mont Blanc, Hardanger i Norge eller högländerna på Island där färden går över spektakulära lavafält.

Idag beger vi oss till Gardasjön i Italien. Det är den största sjön i landet, känd för flera goda viner och sin skönhet. De gamla städerna som ligger här är typiska för trakten, med sina pittoreska gränder och mysiga terasser, drar de turister från hela världen. Den södra kusten är flack och tätbebyggd, men norrut närmare Alperna blir stränderna allt brantare.

Det här är ett område som passar både mountainbike och racer. Flera stigar ligger otroligt vackert på bergssidorna ovanför sjön. Bilar i området är vana vid cyklister och brukar vara duktiga på att hålla avstånd och ge svängrum. Det finns kartor att köpa på plats. Att köra med mountainbike sägs vara svårt att ta sig ner för vissa ställen. Det är både brant och tekniskt. Fråga gärna andra cyklister på plats om tips. Talar du tyska har du en fördel, här cyklar många tyskar och tidningen BIKE Magazin brukar testa cyklar i området.

Riva_del_Garda Italien res med Flygstolen
Hänförande vackert – Riva del Garda. Bild från wikipedia.
Gardasjön Italien
Tänk att ta en paus här. Bild från wikipedia.
Vilken utsikt!
Vilken utsikt! Bild från wallpaperweb.org
Gardasjön Italien
Ät och drick gott i en av de fina städerna runt sjön. Bild travelwebshots.

Intresserad av att resa hit?

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Split-Trogir-Okrug

Besökte Trogir/Okrug i slutet av augusti, vilket var både underbart och mysigt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *