Malmö – hetast just nu

Besök Malmö - boka med flygstolen
Turning Torso i Malmö, 190 meter hög. Foto: nikfoto.se

Välkommen till residensstaden i Skåne – Malmö, Sveriges tredje största stad. Här har utvecklingen gått framåt med stormsteg, vilket uppmärksammats i media en hel del. Visst känner du till Öresundsbron som precis firat sitt 10-års jubileum, eller Turning Torso, detta makalösa byggnadsverk som fått uppmärksamhet världen över. Den 190 meter höga Torson är ritad av arkitekten Santiago Calatrava som inspirerats av naturliga rörelser hos människor och djur.

Västra Hamnen i Malmö - res med flygstolen
Västra Hamnen i Malmö - På andra sidan vattnet ligger Köpenhamn. Foto: nikfoto.se

Turning Torso ligger i stadsdelen Västra hamnen. Havsnära med spännande arkitektur, fina grönområden och en härlig utsikt.

Dockan i Malmö
Dockan i Malmö. Foto: nikfoto.se

Mitt i centrum ligger det pittoreska Gamla Väster. Här är det inte så mycket trafik. Bebyggelse är blandad med låga gamla gatuhus i fina färger och pampiga sten- och tegelhus. Här är mysigt att strosa omkring bland designbutiker, restauranger och konstgallerier.

Lilla torg i Malmö
Lilla torg i Malmö - mysig och populär mötesplats. Foto: nikfoto.se

Lilla torg – är populär mötesplats. Under sommarhalvåret dessutom fyllt med uteserveringar och en härlig stämning. Det anlades redan 1592 som ett marknadstorg. Kring Lilla torg ligger flera intressanta byggnader från 1500-talet. Här finns bl.a. Form Design Center med utställningar av design och arkitektur och Hedmanska gården där det ofta bjuds på live musik.

Södergatan i Malmö
Shopping, god mat och en fika längs Södergatan. Foto: nikfoto.se

Här ligger även flera gågator med butiker, biografer, cafeer och restauranger. Södergatan går hela vägen upp till Triangeln där du hittar ännu fler butiker och mötesplatser.

Barnen har fått en egen trädgård.
Barnen har fått en egen trädgård. Foto: nikfoto.se

Centralt i staden hittar du Folkets park som invigdes redan 1893. Här finns gott om aktiviteter för familjen; karuseller, en stor lekplats, barnteater, terrarium, minibondgård med ponnyridning, nöjen, underhållning och en brokig loppmarknad sommartid. Just nu sitter stora tv-skärmar uppe där man kan se fotbolls-VM.

Kanaltur genom Malmö
En stilla båttur genom Malmös vackra parker. Foto: nikfoto.se

Man kan hyra trampbåt och ta sig runt i Malmös kanalsystem i en takt som  passar dig, fyra får plats och flytvästar ingår utan extra kostnad. Det finns även större båtar för den som vill njuta av lite sightseeing utan att behöva trampa själv.

I morgon berättar vi mer om Malmö – stranden och parkerna. Hoppas du får en härlig sommarlördag!

På gång i Malmö

13-15 aug Malmö City Horse Show

20-27 aug Malmöfestivalen

Comfort Hotel Malmo

Comfort Hotell Malmö ***

Ligger nära Malmö Universitet, Västra hamnen och Turning Torso. Har egen bar och café. Kaffe/te och kakor alltid tillgängligt för hotellets gäster under eftermiddagarna. Varje rum har TV, telefon, skrivbord, strykjärn/strykbräda och privat badrum med dusch/WC och hårtork. Fri trådlös internetuppkoppling på hela egendomen. Parkering (extra avgift).

Pris
842:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

renaissance_hotel Malmö

Renaissance Malmö Hotell ****

Lyxhotell med utmärkt läge centralt i Malmö, endast 5 minuters promenad till Malmö Centralstation, med direkt förbindelse till Copenhagen Airport. Tre restauranger samt en bar. Hela hotellet är rökfritt. Stora rum, samtliga med bad/dusch, wc och hårtork samt tofflor och morgonrock. Två telefoner, platt-TV (37 tum) med kabelkanaler och betalfilmer, iPod station, minibar, kaffekokare samt strykmöjligheter och kassafack. Möjlighet för fri trådlös internetuppkoppling. Luftkonditionering.

Pris
1215:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

Rica Hotel Malmo

Rica Hotell Malmö ****

Förstaklasshotell centralt beläget direkt på Stortorget intill Centralstationen. Modern lobby med sittgrupper, bar och internethörna. Frukostrum samt hälsocenter med gym och bastu. Bilgarage på hotellet eller utanför på Stortorget. Hotellrummen är inredda i modern ljus skandinavisk stil, som en spännande kontrast till husets sekelskiftesatmosfär. Samtliga med dusch, wc och hårtork. Telefon, platt-TV med kabelkanaler och betalfilmer, minibar samt byxpress. Möjlighet för fri trådlös internetuppkoppling. Kassafack i receptionen. Samtliga rum är rökfria.

Pris
2349:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Stad och strand forts.

Igår berättade vi kort vilka städer med tillgång till fin strand är...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *