Smoothies i värmen

Smoothie med jordgubbar
Smoothie med jordgubbar. Mums!

Vilken härlig sommar vi fått! Här på kontoret drömmer vi om glass och smoothies i värmen. Skillnaden mellan en milkshake och en smoothie är att smoothies oftast är baserad på mjölk, yougurt eller juicer och därmed utan tillsatt socker. Sedan innehåller naturligtvis frukt och bär naturligt fruktsocker, men ändå ett lite nyttigare alternativ och ack så smaskens!

Enklast är att blanda ingredienser efter sin egen smak i en mixer. En bas brukar vara yoghurt, gärna med vaniljsmak. Ca 2 dl per person. Välj sedan att blanda med 1/2 banan och andra frukter och bär du tycker om. Tex. blåbär, jordgubbar, hallon, björnbär, ananas, kokos, apelsin eller kiwi. Vill man inte använda frukter och bär, kan man använda grönsaker, Det finns oändligt många recept ute på nätet, även för dig som vill göra smoothies utan mjölkprodukter.

Smoothie med jordgubbar och blåbär
Smoothie med jordgubbar och blåbär
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinner varsin kokbok!

Tack för era härliga kommentarer i vår kokbokstävling, en del smakade nästan...
Läs mer

1 Comment

  • Som min sida till exempel: smoothiesrecept.se =)
    Jag har massor av mjölkfria smoothiesrecept där och nästan alla är sockerfria!

    Jättesnygga bilder ni hade här förresten :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *