Gotland – Gutarnas ö

visby_rosornas_stad
Visby - rosornas stad.

Gotland – denna älskade ö i Östersjön som tillsammans med öarna Östergarnsholm, Gotska Sandön, Karlsöarna och  Fårö bildar landskapet Gotland. Under sommaren besöker mängder av turister Gotland, inte minst det världsarvsförklarade Visby, som är öns enda stad. Här bor drygt 22 000 människor som blir betydligt fler under sommarsäsongen. Nu är även vi här och ser oss omkring lite, visst är det vackert!

visby_ringmur
Visbys omtalade ringmur.

Gotland har fått sitt namn efter folkslaget gutar, det ursprungliga namnet på ön var Gutaland. Här finns spår av människor ända tillbaka till 600-talet. Hittills har man funnit 42 000 fornlämningar, varav många är bildstenar från 700-talet som ofta visar seglande båtar med beväpnade besättningar.

Omkring år 1025-1030 byggdes öns första träkyrka. Strax efter 1157 byggdes Kruttornet i Visbys gamla hamn. Visby ringmur är en stadsmur kring Visby innerstad. Den byggdes i två etapper, är 11 meter hög och stod färdig 1288. Från början var det 29 marktorn och 22 sadeltorn. 27 av marktornen finns kvar än idag.

visby_folkliv
Inne i Visby - mycket att se och fotografera.
Medeltidsveckan i Visby
Medeltidsveckan i Visby - som att resa tillbaka i tiden.

Vecka 32, 9-15 augusti är det Medeltidsveckan – en årlig festival med då Visby fylls med medeltidsklädda människor, gycklare, riddare och musiker. Dessutom anordnas marknader, tornerspel, armborst-tävlingar och annat spännande under den här mycket populära veckan. Fler bilder från Gotland  kommer i morgon. Önskar dig en härlig lördag! Alla fina bilder är tagna av nikfoto.se – Fotograf i Malmö

galgbacken_visby
Svunna tider. Galgbacken i Visby.
visby_krogar_hamnen
Mysigt att sitta ute och äta lunch i Visby hamn.
visby_shopping
Shopping i Visby.
botaniska_tradgarden_visby
Den vackra botaniska trädgården i Visby.
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Bahamas

Bahamas är en stat som består av ca 700 öar och holmar,...
Läs mer

3 Comments

  • Så underbara foton. Ibland glömmer vi bort hur vacker vi har runt om kring oss. Vi kollar hysteriskt i alla rese kataloger för att hitta vackra mål,ofta många flyg timmar härifrån. Guuuud så många underbara resmål här finns ett stenkast ifrån oss . Bevis finnes här !!!! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *