Dyk i Malta

Caroline - Sommarbloggen Green

Idag tar jag mig en tripp mot Malta och gör ett djup dyk ner i havet och dess läckerheter. Malta är känt för att vara en av Europas bästa dyk platser, medelhavets dyk pärla är ett annat namn på dem områden under ytan som är kända för dess undervattenslandskap med grottor, valv, bågar och tunnlar.

Malta består av tre öar: Malta, Gozo och Comino. På Comino är det alltid snabbt och smidigt att dyka och ta sig runt, det tar 30 minuter med bil för att köra igenom ön och om problem upstår vid tilltänkt dykplats är det bara att bege sig mot ett annat!

Malta har en stor variation på fiskliv med de medelhavs arter som finns, det brukar vanligtvis inte befinna sig större fiskar vid Maltas hav, men med sommarens värme hittar delfiner och hajar hit och dessa djur kan så väl dykare som snorklare möta i havet.Det hör dock till ovanligheterna att fiskar, delfiner och hajar befinner sig där du dyker.

Malta Scubadiving
Scubadiving utanför Malta. Bild lånad av Padi.com

Det finns många större grottor runt öarna Gozo och Comino som bjuder på stim av fisk och klippformationer utöver det vanliga. Under Maltas vattenyta finns många sevärdheter att se och besöka. Vanligt vis drar sig dykare till Malta för den enkla dykningens skull, vattnet är klart med god sikt och man kan med lätthet ta sig ner i havet från stranden direkt. Havet runt Maltas öar är perfekt för nybörjare och med ett 20 tal dykcenter kring öarna blir det även enkelt för att hitta information och pressa priserna. Det är heller inga strömmar eller tidvatten vid öarna och detta gör det enkelt och smidigt för att kunna ta sig ut i havet dygnet runt utan väntan.

Mer om dykningen i Malta kommer imorgon med priser och tips på vad man kanske ska besöka under sin vistelse under havet!

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Grekland och Turkiet

Idag frågar vi våra vänner på Facebook om de har en favorit...
Läs mer

1 Comment

  • arbetar som Divemaster på Malta och har då ALDRIG sett varken hajar eller delfiner? ;) Största vithajen är fångad på “malta”, 40 nautilska miles ut i havet, dvs på internationellt vatten… Fisklivet på Malta är Medelhavets bästa. Du ser alltid stora stim med seabreams, vid varje dyk ser man i stort sett Groupers, bläskfiskar, en miljon småfiskar (såsom black headed blennies etc) och allt som oftast ser vi stim med barracudor…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *