Indonesien

Caroline - Sommarbloggen Pink

 

En Regnig torsdags morgon här nere i Skåne! Medans solen lyser med sin frånvaro beger jag mig mot Indonesien!

Indonesien är en republik som består av mer än 13000 öar och med en befolkning på 210 miljoner människor blir detta världens fjärde mest folkrika land.

Långa kritvita stränder och klart hav är vad som väntar dig en flygstol bort! Här finner du allt från 5-stjärniga lyxhotel till bungalows på stranden, det finns något för alla, oavsätt tycke och smak. 

 Båtar är det mest effektiva sättet för att ta sig till och från öar och städer. Minibussar och tåg finns med varierande tidtabeller, men oftast kör dom när bussen/tåget blir fullsatt.Vanligtvis brukar man inte vänta mer än 1 timme innan man kan åka.

stranden på Bali
Stranden på Bali. Bild lånad av : thgholidays.co.uk

Indonesiens Huvudstad heter Jakarta och ligger på ön Java som är en av de största öarna inom Indonesien. Sulawesi, Sumatra och Kalimantan (tidigare Borneo) är resterande stora öar som är populära resmål.

Med tanke på att öarna ligger mitt på ekvatorn är det ett hett och fuktigt klimat som gör att många djurarter trivs att bo här, Vilda orangutanger är något som man kan möta på sin resa ner mot dessa drömöar. Andra ovanliga djur som lever här är, elefanter, tigrar, leoparder,noshörningar,vattensköldpaddor, m.m. Stora delar av öarna är inte bebodda och regnskog växer för fullt på vissa delar av landet. Däremot drabbas ständigt Indonesien av såväl torka som översvämmningar. Många av alla dessa öar som finns utgörs av vulkaner och ca 70 % av alla dessa är aktiva.

Öar utanför Indonesien
Öar utanför Indonesien. Bild lånad från : Wallpaperweb.org

Sevärdeheter:

Prambanan är det största hinduiska tempel som finns i sydostasien. Templet byggdes i guden Shivas ära år 805 och hamnade på UNESCOS världsarvslista år 1991 efter en genomgående rekonstruktion av templet som startade 1918 och stod klart 1953.

Borobudur är ett budistiskt tempel som består av 60 000 kubikmeter sten. 1814 hittades templet nergrävt, vulkanaska hade under åren begravt templet och 1973 började en renovering av de tempel som idag är en av Indonesiens mest besökta platser. 1991 skrevs även detta tempel upp på UNESCOS världsarvslista.

Känd för sina tre sjöar på toppen pratas det om Vulkanen Kelimutu. Sjöarna har under årens gång bytt färg, men de senaste tiden har färgen varit blå, brun och svart. Det sägs vara en upplevelse för livet att ta sig upp på toppen och möta gryningen när dimman sakta lättar. Det är något som inte är svårt att förstå efter bilderna på denna vackra vulkan.

Kelimutu
Kelimutu möter morgonen! Bild:panoramio.com
Kelimutus Sjöar
Kelimutus kända Sjöar! Bild : wikiwak.com

Kanske är du tillräckligt modig för att kunna möta ”the komododragon”. Detta är världens största ödla som blir upp till 3 meter lång och har en vikt på 170 kg! Med en hastighet på 20 km/h vandrar dom runt på Komodo national park som även den finns med på UNESCOS lista över världsarv!

Prisexempel till huvudstaden Jakarta med flyg:

Köpenhamn – Jakarta , Indonesien

fr. 6498 kr ( 6 – 15 oktober)

Stockholm – Jakarta, Indonesien

fr. 6748 kr (5- 13 oktober)

Göteborg – Jakarta, Indonesien

fr. 7140 ( 6 – 15 oktober )

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Sydafrika – Kapstaden del 2

Igår började vi berätta lite om Kapstaden, en spännande och otroligt vacker...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *