Båtluffa i Grekland

God morgon fredag!

Hoppa på ett flyg mot Athen och njuta av båtluffning en vecka eller mer lät inte så dumt!

Så jag tänkte jag skulle introducera er för det nu innan helgen!

Prisexempel på flyg till Athen :

Göteborg – Athen

fr. 1969 kr ( 31 augusti – 7 september)

Köpenhamn – Athen

fr. 1841 kr ( 2-19 september)

Stockholm – Athen

fr.1976 kr (31 augusti – 7 september)

Att båtluffa har länge varit en ungdomlig resa men med tiden har detta börjat att förändras. Ungdomar drar sig fortfarande ner mot värmen i Grekland, oftast på charter och till ofta till de mest kända fest öarna så som Rhodos, Kos och Ios. Nu är det familjer och par som packar sina väskor för att upptäcka valmöjligheten och friheten bland Greklands många öar. Alla öar ser olika ut och det finns något för alla, ung eller gammal, ensam eller med familjen, kultur eller bar intresserad.

Om man tröttnar på en ö är det bara att ta båten till en annan. Vissa öar är utvecklade och vissa har stått stilla i 30 år. Det är detta som gör att Grekland och alla dess öar blir roliga att möta!  Ta dagen som den kommer och njut av att se och utforska nya öar dagligen.

Med en start i Athen och en beräknad semester på en vecka startar vi med att ta oss till hamnen Pireus som är Athens hamn. Därifrån tar man båten till den närmsta ön Egina som blir en fristad från Athen, här semestrar många greker och njuter av det faktum att det serveras grekisk mat och inte pizza. Utan att budgeten blir överrumplad kan man njuta i dagar av havet, barerna och maten på denna ö.

Hydra
En typisk Grekisk syn från ön Hydra. bild :image08.webshots.com

Näst närliggande ö heter Poros och står för den lunga delen av dessa öar. Visst kan man hitta party längst stranden och i centrum av byn. Men längst dom kalkade trapporna kan varken mopeder eller dj:s ta sig upp och här sover djur gott både dagar och nätter i dom lugna kvarteren. Promenader och citronträd i ett lungt grekiskt format är vad man möter på denna ö.

Hydra är en orörd ö som känns overklig till en början. Med en gemytlig atmosfär finner man grekiska kändisar som semestrar längst de lunga gatorna och greker som försöker få en att rida på deras åsnor. Hydra är en stor turistattraktion som drar mycket folk under sommarmånaderna. Man ska nog räkna med att tillbringa en dag på Hydra under sin semester för att upptäcka den grekiska miljön orörd med grekiska fiskare och natur på det sätt man vill möta den.

Spetses, en gång en charter ö. Med en cykel hittar man sin privata strand på denna ö och äter gott på de restauranger som rika människor en gång i tiden åt. Med ett ständigt frågande om varför svensk charter slutade förse Spetses med gäster serverar kyparen dig eleganta små rätter till ett spicy pris. Det märks i öns utsmyckning att detta en gång var så mycket mer än vad det är idag, och för dig som gäst kommer det kännas bättre att besöka ön utan charter resenärer i hälarna.

Spetses
Ett möte med sistnämda ön Spetses. Bild : http://image12.webshots.com
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Thailand – massor av tips

Många har bokat Thailand i vinter, faktum är att de flesta resenärer...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *