Unesco

 

Caroline - Sommarbloggen Pink
 
UNESCO – The worlds heritage

Unescos världsarvslista har till syfte att skydda världens kultur och naturarv. Varje land utser själva speciella platser som sedan nomineras till världsarvslistan. För att komma med på Unsecos världsarvslista finns vissa krav som måste uppnås. Det är experter och världsarvslistans kommité som utser vilka platser som uppnår kraven för att kunna vara med på listan.

Unescos egen bok  – The Worlds heritage, a complete guide to the most extraordinary places, handlar om precis vad den heter. Världen i litet format med dom platser som man borde besöka. Eller iallafall försöka besöka. Det finns 890 världsarv i dagens läge, varav 689 st är kulturarv, 176 stycken är naturarv och resterande är en mix av båda. Italien har med sina 43 världsarv, flest i hela världen.

Ha Long Bay ligger i Vietnam och hamnade på världsarvslistan 1994. Detta är min personliga favorit om man fick välja en av alla dessa extraordinära platser som väntar på att bli besökt.

Ha Long Bay
Ha Long Bay, vackrare än något annat? Bild lånad av : idealhotel.com
Ha Long Bay
Fantastiska Ha Long Bay uppifrån med sina sandstens klippor och grönska. Bild lånad av : tidningsspot.info
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinn doft till ett värde av 1800 kr!

En riktigt fin gåvoask med den underbara doften Clean från Nordic Feel...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *