Mexiko – Cancun

Stränderna i Cancun Mexico

Cancun är ett härligt resemål längs Mexikos kust. För att ta dig hit flyger du till Cancun (cun) Mexiko. Staden grundades först på 70-talet och har därefter vuxit i snabb takt och blivit ett populärt resmål för besökare från hela världen.

Här finns restauranger i världsklass, ett brett nattliv och långa fantastiska stränder med klart vatten där det finns gott om plats. Vattenaktiviteterna som erbjuds är många – snorkla och dyka är populärt eftersom kusten bjuder bl.a på ett rikt fiskliv, gott om koraller och härliga delfiner.

Att ta en båttur genom Mangrovedjungeln är ett äventyr. Du lämnar de turkosa vattnen vid havet för att åka längs den smaragdgröna labyrintliknande vägen över Nichupte lagunen. Ta gärna med myggspray!

Strax utanför kusten ligger flera öar, Isla Mujeres, Cozumel och Contoy som man kan besöka med båt.

Isla Mujeres Mexico

 

Isla Mujeres är en mysig liten backpackerö med fantastiska stränder och dykning. Passar perfekt för den som funderar på bröllopsresa. Det tar ungefär en halvtimme att åka över med båt från Cancun. Officiell webbsida för ön.

Cozumel, Svalornas ö, är en av Mexicos största öar – känd för sina dykmöjligheter. Det går färja hit från Playa del Carmen. Ön har många restauranger, privata hamnar, uthyrning av dykutrustning och hotell. Officiell webbsida för ön.

Contoy är känt för sina fåglar. Hela ön är ett fågelreservat och ett paradis för fågelskådare. Vattnet är fullt av fisk. Sköldpaddor och stingrockor som simmar fram i vattnet och är vana vid att människor både matar och klappar dem. Mer om Contoy.

Delfin
Vem vill inte möta en delfin som simmar fritt? Bild: privat
Mayaruiner vid Tulum, Mexico.
Mayaruiner vid Tulum, Mexico.

Längs kusten mellan Cancun och Tulum finns två naturreservat med rikt djurliv och vacker natur, och mindre stränder i alla dess former. Playa del Carmen är en av Mexikos mest omtalade stränder med ett ständigt växande samhälle. Staden Tulum som ligger ca 2 timmar från Cancun är känt för sina rika Mayakultur.

Cancun Mexico

Vill du veta mer om Cancun, ställa frågor och få råd inför en eventuell resa hit? Ring oss på 0771-290 290 eller på 0771 -flygstolen. Kostar lika mycket som ett lokalsamtal oavsett varifrån du ringer. Våra reserådgivare ger dig gärna mer information. Välkommen med ditt samtal!

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Sommartider

Måndag och ny vecka! Jag vet inte hur du känner men jag...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *