Mitt Paris

God Morgon Måndag, Idag beger vi oss till Frankrikes huvudstad Paris!

Paris, romantikernas stad som den ibland kallas, det drömresmål som aldrig når sitt slut. Oavsett hur många gånger du befunnit dig där finns det något du inte upplevt eller måste uppleva igen. Här finner man allt från kulinariska matupplevelser till obegränsad mängd med shopping och konst. I Paris behöver man aldrig känna sig ensam, storstad som den är, bär den även sina 2 miljoner invånare i innerstaden.

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt? För att enkelt kunna ta sig runt i staden är det ett tips att lära sig i vilket Arrondissement ditt  hotell ligger och vart man ska när man är på väg till alla olika sevärdheter som finns. Det är nämligen så att gatunamnen du skall till kan finnas på många olika områden (Arrondissement). Det är annars enkelt att ta sig runt med lokaltrafiken som består av både bussar, taxi, tåg och Paris egna tunnelbana – le metro.

utanför Louvren
Utanför ingången till Louvren. Bild: Privat

Floden Seine rinner igenom staden som delar Paris i två olika delar, den högra stranden och vänstra stranden. Man kan enkelt ta sig genom staden till fots med tanke på de 37 broar som sträcker sig över den.

Förutom alla sevärdheter så som Eiffeltornet, Notre Dame, Sacre Coeur, Louvren och Triumfbågen finns det mer att se. Något som måste upplevas är att se staden by night! Detta är nått otroligt vackert, ta dig tid till att en kväll placera dig under det lysande Eiffeltornet i sällskap med en flaska vin eller annat gott och bara njuta av omgivningen. 1991 sattes floden Seine och delar av dess strand upp på UNESCOS världsarvslista, ta dig tid till att njuta av dem mästerverk som du finner längs floden.

Eiffeltornet
Eiffeltornet by night. Bild: privat

Imorgon kommer lite mer om Paris, så håll dig uppdaterad!

Möt december och julen i Paris!

Flyg till Paris, här kommer prisexempel:

Stockholm – Paris

fr. 1477 kr ( 22-28 november)

Köpenhamn – Paris

fr. 798 kr ( 22-28 november)

Göteborg – Paris

fr. 1640 kr ( 21 november – 1 december)

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Jungceylon i Phuket – Shoppinggalleria i jätteformat

Självklart erbjuder huvudstaden Bangkok det överlägset bästa shoppingutbudet i landet. Trots detta...
Läs mer

1 Comment

  • Min favorit huvudstad PARIS! Jag kan bara tillägga att man måste besöka Hediard denna te/kaffe/vin/choklad och ost affär är bara så BRA!Tunnelbanan gör att man hittar snabbt i Paris men glöm inte att ta turistbussen som man kan hoppa av och på i minst 24 timmar om vädret är fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *