Paris – del två

Hej sköna tisdag, idag fortsätter jag med lite tips på platser att besöka i Paris och annat som kan vara bra att veta! Läs och njut!

Även om Notre Dame tillhör de ordinarie sevärdheterna i Paris kan jag inte låta bli att säga, hur lång kön än är in i Kyrkan, besök den. Njut av det faktum att kyrkan lade sin första byggsten år 1163 och var färdig år 1345. Notre Dame är en av de första gotiska katedralerna och är också med i UNESCOS lista över världsarv.

Le metro (tunnelbanetågen) slutar att gå kl halv ett på natten, det finns bussar som tar över de vanligaste turerna fram tills halv sex på morgonen när metron börjar gå igen! Metron är det bästa sättet för att ta sig fram snabbt och enkelt i Paris! Självklart kan man också gå!

Operan i Paris
Operan i Paris. Bild:Privat

Ett besök i den fantastiska Louis Vuitton-butiken på 101 avenue des Champs-Élysées är en underbar upplevelse.

Pain au chocolat till frukost är något som hör till oavsett vart du befinner dig i Frankrike.

Besöka den blå timmen vid Sacre Coeur, att befinna sig längst upp i kyrkan under nattperiod och se ut över Paris är fantastiskt. Nästan lika bra som att se ut från Eiffeltornet by night!

Shoppingintresserad eller inte är det ett klart äventyr att leka lite rik och påbörja shoppingen längst Avenue Montaige som sträcker sig mellan Champs Elysees och Seine. Här finner man butiker utöver det vanliga, vilket även priserna följer. Tyvärr. Med lite tur ser man en och annan shoppingsugen kändis med Chanel och Prada påsar i händerna. Allt från modeller till filmstjärnor handlar sina kläder längst gatan med lyx.

Pompidou är ett museum som ställer ut varierad konst och även om Louvren var enastående tyckte jag personligen att Pompidou gav ett större intryck. Det är en mindre mängd med konst att ta in på en och samma gång och det räcker helt klart med en dags utflykt för att ha fått en inblick hur det ser ut och fungerar.  Tänk även på att man inte behöver betala om man är under 25 och bosatt inom Europa på något av museerna.

Pompidou
Baksidan av Musée Pompidou. Bild: privat

I morgon kommer några bra tips på hotell i Paris. Trevlig dag!

Möt december i Paris!

Flyg till Paris, här kommer prisexempel:

Stockholm – Paris

fr. 1477 kr ( 22-28 november)

Köpenhamn – Paris

fr. 798 kr ( 22-28 november)

Göteborg – Paris

fr. 1640 kr ( 21 november – 1 december)

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Mexiko – Cancun

Cancun är ett härligt resemål längs Mexikos kust. För att ta dig hit...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *