Rom

Caroline - Sommarbloggen Pink

Idag torsdag beger vi oss mot Italiens huvudstad Rom!

Det är inte för inget som Rom kallas för den eviga staden och listan över sevärdheter kan göras lång. Denna stad växer och växer i folks listor över semesterdrömmar och idag får ni chansen att följa med på förhandsvisning.

Domus Aurea
Inne i Domus Aurea, Det gyllene huset. Bild : verena-tanja.freejournal.in

Något som man måste besöka är Colusseum, Forum Romanum, Domus Aurea (kejsar neros plats, det gyllene huset) och Pantheon. Längst in bland de minsta gatorna hittar man också den berömda Fontana di Trevi som man skall besöka för att kunna slänga en slant i den,  på så sätt vet du att man någon dag kommer återvända. Och vem vill inte det?

Colloseum
Vackra Collosseum i Rom Bild: architecture.about.com

Oavsätt vart du går eller tittar är Rom historisk på alla sätt! Bara det faktum att fordon har förbjudits på vissa delar av staden för att kunna  bevara de historiska sevärdheter gör hela upplevelsen mer magisk. Ta dig runt i staden gående för att kunna hitta in till den mindre Trattorian och drömma dig bort bland kalvkött och rött vin eller annat gott.

Ett litet tips till alla oss skoälskade damer är att låta dom nyinköpta klackskorna stanna i väskan tills hemfärden. Kullersten är vad som ligger på gatorna i Rom. ( det blir bara jobbigt, jag lovar. )

Att besöka Vatikanstaten och det Sixtinska kapellet är något av ett måste, kan du tänka dig att få möta Michelangelos berömda takmålningar?

Rom
Fina Rom Bild :italien-adrialin.de

På gatorna kring spanska trappan, som även den är en känd turist attraktion,  hittar du dom största modehusen med namn som Valentino, Georgio Armani, Dolce e Gabbana, m.m. Längst gatorna Via Nazionale, Via Cola di Rienzo och Via Appia Nuova håller butikerna  en mer human prisnivå.

Ett måste är att äta pizza på romarnas egna favorit pizzeria – Da Baffetto. MUMS!

Fontana di Trevi
Otroligt vackra Fontana di Trevi. Bild : sajm.net

Prisexempel med flyg:

Köpenhamn – Rom

fr. 1802 kr (2-9 oktober)

Stockholm – Rom

fr. 1653 kr ( 2-9 oktober)

Göteborg – Rom

fr. 2064 kr ( 4 – 13 oktober)

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Tintin – världsberömd belgare

Den unge reportern Tintin skapades av den belgiske serieskaparen Georges Remi, alias...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *