Berlin

Caroline - Sommarbloggen Green

Berlin är Tysklands huvudstad och även Tysklands mest folkrika stad med ca 3 miljoner invånare. En typisk dag i Berlin blir att förlora sig i någon av alla dess utställningar eller museer för att sedan möta det nattliv som Berlin har gjort sig känt för!

Berlin har många styrkor, staden är full med historia och trots den starka viljan att göra moderna avtryck och den nutidskonst inspirerade känslan förblir ändå de många historiska händelserna något som sitter i bakhuvudet under sitt besök med staden. Staden andas en känsla av välkomnande till nya idéer och deras effektiva kollektivtrafik gör tågresandet mellan attraktionerna lite bättre, även om detta är något som är aningen minus!

Brandenburger tor
Berlins Brandenburger Tor, den mest kända porten i världen som en gång stängdes av med Berlinmuren. Bild: ecancermedicalscience.com

Berlin håller många sevärdheter och det finns ständigt något att besöka. Några måsten inför din resa hit är att planera in sevärdheter så som Bradenburger Tor, Riksdagshuset, Murmuseet, Checkpoint Charlie, resterna av muren, Schloss Charlottenburg och Berlin Zoo.

Chekpoint Charlie
Checkpoint Charlie var en av övergångarna mellan Öst- och Västberlin under kalla kriget. Bild:muempfer.de
Schloss Charlottenburg
Vackra Schloss Charlottenburg. Bild: lostonsite.files.wordpress.com

Prisexempel:

Köpenhamn –  Berlin

fr. 981 kr ( 4 – 11 oktober )

Stockholm – Berlin

fr. 752 kr ( 4-11 oktober )

Göteberg – Berlin

fr.1152 kr ( 4-11 oktober )

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Everglades Nationalpark

Vi fortsätter att berätta om nationalparker i USA. Vi har tidigare skrivit...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *