Aten

Caroline - Sommarbloggen Pink

Eftersom Aten länge har varit mitt drömresmål och för att den bästa tiden att uppleva Aten skall vara slutet på augusti, då den värsta värmen lagt sig, så tycker jag vi tar oss dit och njuter lite av den underbara stad som jag (kanske även du) förälskat mig i sedan länge.

Aten består av en himla blandning av gammalt och nytt som gör att kultur och historia är något som tillhör vardag. Som turist möter man båda delar av denna blandning, och ens vistelse i denna storstad skall inte vara som någon annan.

utsikt över Athen
Utiskten över Athen under solnedgången. Bild: reser.se

Aten låter dig som modernismens älskare uppleva storstadslivet med allt i restaurang väg, fart, modern artitektur och livligt nattliv. Du som är bländad av antikens ljus hittar inget bättre ställe för att njuta av tiden som har passerat och njuta av det som du får uppleva här. Med statyer, byggnader och städer från den antika tiden slungas man tillbaka för att kunna hänföras av det som Aten har att bjuda på.

Beläget högst uppe på Akropolis ligger Parthenon. Att se solen gå ner över denna symbol som står för Atens storhet lär vara något man inte får missa under sin vistelse här.

Zeus tempel
Zeus tempel i Aten. Bild:reser.se

Med Akropolis som vakar över staden känner man sig lugn trots storstadens stress, de många små gatorna och torgen är kantade med apelsinträd och alla greker är lunga, välkomnande och gästvänliga människor. Att sätta sig och äta middag på Pil Pouls terass och se ut över det upplysta Akropolis är en dröm som förhoppningsvis snart blir sann för mig.

Balkonger längs gatorna dignar av pelargonier och man skall passa på att äta en Loukoumades ( munk med honung och valnötter ) när man slappnar av i den skuggade Nationalträdgården.

Några minus som Aten har är röken, inte bara den från alla cigaretter utan även avgasrök från mopeder och bilar som ständigt är igång. Detta är något som blir bättre och bättre med åren men försök ändå att hålla er från de största gatorna för att slippa avgaserna. Sommarhettan är varmare än man kan föreställa sig, försök komma till staden under vår eller sensommar för att kunna njuta utan värmeslag.

Ät lite extra mycket sallad och köp ett par handgjorda Jesussandaler på ditt besök här så kommer du hem nöjd!  Trevlig resa!

Parthenon
Parthenon som står för Athens storhet ligger högst upp på berget Akropolis. Bild: reser.se

Prisexempel:

Köpenhamn – Athen

fr. 1543 ( 25-30 Augusti)

Göteborg – Athen

fr. 1965 ( 25-31 Augusti)

Stockholm – Athen

fr. 1972 ( 25 – 31 Augusti)

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Turkiet – Istanbul

Istanbul – en av Europas och Asiens mest spännande storstäder. Störst och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *