Los Angeles

Caroline - Sommarbloggen Pink

Välkommen till Los Angeles och USA.

Los Angeles i Kalifornien är ett populärt resmål som ligger intill Stilla havet och med ett behagligt klimat året om. Klimat och sevärdheter gör att staden drar mängder med folk från olika delar av världen som vill upptäcka allt vad Los Angeles har att bjuda på.

För att man skall kunna ta sig runt i L.A är det smartaste sättet att hyra hyrbil. Biltrafik är det dominerande sättet för att ta sig fram i Los Angeles. Taxi finns, dock  inte i samma mängd som i New York och kan ibland vara svårt att få tag i. Kollektivtrafiken är inte speciellt utbyggd men funkar om man har tålamodet och tiden med sig.

Los Angeles/Orange County

Los Angeles / Orange County. Bild: irps.ucsd.edu

Los Angeles består av många stadsdelar men någon av dom mest kända är Hollywood och Beverly Hills. Inte bara kända för det faktum att dom bär många kändisar utan även alla filminspelningar som gjorts i städerna och den stora musik och filmbranschen som har sin grund i Hollywood. Om man inte lyckas få en glimt av någon känd skådespelare under sin vistelse i Hollywood, kan man besöka Hollywood Wax Museum, där man kan beskåda det populära filmfolket.

Andra stadsdelar så som Long Beach drar många människor till den delen av Los Angeles som bjuder på palmer, hamn, restauranger och turistattraktioner.

Hollywood

Skylten som sattes upp år 1923 med en beräknad livslängd på 1-2 år står kvar och gör Hollywood till en punkt som människor besöker. Bild:hollywoodwalk.blogspot.com

Santa Monica och Venice är kända stadsdelar för bad, surf, vollyboll, utomhussporter och fest i Los Angeles. Santa Monica Pier är en känd attraktion och här finns även ett känt tivoli som ger dig chansen till magnifik utsikt över havet!

santa monica sunset

Santa Monicas storslagna solnedgång. Bild:dxbluey.com

Los Angeles bjuder på storstadsliv med fester, bilköer, restauranger i varje hörna, höghus, umgänge och sevärdheter i mängder. Kändisar vandrar på gatorna och shoppingen är lockande på alla sätt. Här sträcker sig stränder för bad, aktiviteter, tivoli, museer och magnifika hus som väntar på din ankomst.

Vandra längst Hollywoods gator på “Walk of Fame” där du finner 2500 kända namn som alla har gjort något för den amerikanska underhållningsindustrin.

Disneyland är ett känt resmål för familjer och man hittar både för vuxna och barn en drömvärld nära bristningsgräns.

Universal Studios är Los Angeles mest kända nöjesfält som drivs att filmbolaget Universal Studios och har ett utbud av karuseller med film och tv-tema.

Malibu Beach är absolut en av de vackraste stränderna i området. Malibu Beach hör till en av de bättre platserna om man vill ha sol och badmöjligheter. Om inget annat så ligger Malibu i en fantastisk landskapsbild med bergen från Santa Monica Mountains National Recreation Area i bakgrunden.

Malibu Beach
Vem kan inte tänka sig bo här? Malibu Beach. Bild: usatravel.hu/

Prisexempel:

Stockholm – Los Angeles ( LAX)

5796 sek med british Airways ( 12-19 oktober)

Köpenhamn – Los Angeles (LAX)

5256 sek med Air canada ( 12-21 oktober)

Göteborg – Los Angeles (LAX)

6276 sek med Continental Airlines

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnare – Flax till Sevilla

Tack till er som var med i vår Flax-tävling till Spanien. Vann...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *