San Francisco

Caroline - Sommarbloggen Green

Vi fortsätter på temat USA och berättar lite om San Francisco.

San Francisco är en av USA’s mest besökta platser som ger ro och liv på samma gång, en atmosfär som bara den räcker för att göra hela resan fantastisk. Kabelspårvagnarna som binder ihop alla delar av staden ger en oförglömlig känsla efter en åktur i de branta och krokiga backarna som utgör San Franciscos gator.

Du hittar de stora hotellen och shopping runt Market Street och Union Square, här finns också det berömda Chinatown som är den största kinesiska bosättningen utanför Orienten.

Golden Gate Park är en stadspark större än Central Park i New York, här hittar du fina muséer, botaniska trädgårdar, romantiska sjöar och till och med riktiga bufflar.

Flera av höjderna i San Francisco är välkända till namnen. Från Twin Peaks möter man en storslagen utsikt och Nob Hill har med sina berömda hotell och vackra läge blivit ett känt ställe att bosätta sig på under sin vistelse här.

Chinatown i San Francisco
En del av färgglada Chinatown i San Francisco. Bild: chineseorjapanese.com

Golden Grate Bridge är byggd över passagen mellan Stilla Havet och San Francicso bukten. Denna bro är San Francisco’s kännemärke och en av USA’s mästerbyggen. Bron är orangeröd för att kunna passa in i omgivningen och för att fartyg med lätthet skall kunna se den.

En av de mest besökta platser i San Francicso är Fisherman´s Wharf som tidare var en livlig hamn men som nu gjorts om till ett band av restauranger, butiker, hotell och underhållning. Detta är en plats som måste besökas under en resa hit, om det inte finns möjlighet för boende längs gatan så ta en dag för att gå på upptäcktsfärd och njuta av utsikten från havet. Här ligger även ett vaxmuseum som är en rolig och annorlunda upplevelse. Från Fisherman’s Wharf finns en färja som går över till den klassiska fängelseön Alcatraz, detta är en populär sevärdhet, tänk bara på att boka färja dagen innan.

Pier 39 ligger i närheten av Ficherman´s Wharf och är känt för sin sjölejonkoloni som som har bosatt sig här . I övrigt är Pier 39 likasinnat med Fisherman´s Wharf med restauranger och underhållning t.ex. Aqvarium.

Pier 39
Mötet med Pier 39, sjölejonen solar och myser i värmen! Bild: mybt.budgettravel.com

Yosemite Nationalpark anses vara USA’s vackraste med sina granitklippor, vattenfall, klara sjöar och majestätiska träd.

Yosemite Nationalpark
Elizabethsjön i Yosemite Nationalpark. Bild: americansouthwest.net
Golden Gate Bridge Den majestätiska Golden Gate Bridge! Bild: skindzier.com
Prisexempel
Stockholm- San Francisco 6328 sek inkl. skatt med SAS avresa i september.
Köpenhamn – San Francisco 5779 sek inkl. skatt med continental Airlines, avresa i september.
Göteborg – San Francisco 6332 sek inkl. skatt med American Airlines, avresa i september.
Hotel des Arts i San Francisco pris 920 sek/natt inkl. frukost
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Gotland – raukar och källor

Följ med till Fårö, Sveriges åttonde största ö, norr om Gotland. Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *