Seychellerna

Caroline - Sommarbloggen Pink

Om du önskar dig vila från Sverige, om du vill ha vita, sammetslena stränder, turkost hav, egna öar, god mat och totalt lugn – Då måste du besöka Seychellerna!

Seychellerna ligger utanför Afrikas kust, norr om Madagaskar. Landet består av ca 115 öar och kallas för Paradiset.

De tre största och mest besökta öarna heter Mahe, Praslin och La Digue.

Mahe är störst och här lever 90% av Seychellernas befolkning. På Mahe ligger även huvudstaden Victoria som har en stor färgglad marknad varje lördag som måste besökas för att kunna handla med sig hem det där lilla extra!

Seychellerna är en exklusiv ögrupp och många nygifta spenderar sin bröllopsresa på denna ö. För att inte Seychellerna skall bli ett nytt charterhysteriskt mål hålls det låg profil om landet och det gör att det tyvärr är lika dyrt att bo och leva här som det är i storstäder i Europa. Dock är det detta som gör upplevelsen lite mer fantastisk och lite mer exotisk, det är aldrig fulla stränder, det är aldrig för mycket folk och nästan inget märkbart uteliv. Här får man tid till sig själv och till att njuta av vad naturen har att bjuda på.

La Digue
En av många otroligt vackra stränder längst La Digue. Bild: e-cestovka.sk

Det är lättast att ta sig runt mellan öarna med helikopter eller att en hyra egen båt under den dagen/veckan man har tänkt sig åka runt för att njuta av små egna stränder på någon av de obebodda öarna runt dig . För att ta sig emellan de bebodda öarna går det båtar dagligen och nästan hela tiden. Väl på öarna finns det buss som tar dig dit du behöver åka.

Något som är väldigt positivt är att inga vaccinationer behövs, då det inte lever otäcka djur här är det inget som anses behövande. När man anländer till landet får man som nordisk medborgare ett visum som gäller i 30 dagar, om du önskar stanna längre går det utan problem att lösa ett annat slags visum.

Seychellerna är en färgglad och lugn plats. Man är väldigt mån om att behålla naturen och även mycket intresserad av andra kulturer och turister som kommer till landet. Turismen är en stor del av landet, vilket gör det som erbjuds är i toppskick med allt vad det innebär.

Praslin
Ön Praslin uppifrån, vem skulle inte vilja besöka någon av dessa klara stränder? Bild : philippe.free.fr

Seychellernas symbol är den berömda “Coco de Mer” som kallas för kärleksnöten eller tvillingnöten på grund av sitt speciella utseende. Trädet har en livslängd som vi människor och nötterna som växer på dem kan väga upp till 30 kg. Detta träd växer enbart på Seychellerna och är mycket populärt för turister att fotografera och kanske försöka knäcka sin egen nöt.

Seychellerna har engelska som moderspråk, det pratas även franska och Seychellois Creol. Det är enkelt att kommunicera med alla på denna ögrupp och alla människor är väldigt gästvänliga och trevliga. Det är en stor glädje över hela landet och med en medeltemp på 27 grader året om är det inte svårt att förstå varför man har en positiv inställning!

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Påsklov

Idag börjar påsklovet i skolorna och många passar på att resa bort...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *