Kanarieöarna – Teneriffa

Karta över Kanarieöarna - boka hos Flygstolen.se

Den spanska ögruppen Kanarieöarna ligger i Atlanten, mellan 10 och 30 mil utanför Afrikas kust. Gruppen består av sju större öar och sex mindre. Öarna har fått sitt namn från latinska ordet Canis, hund, Insulae Canariae, Hundöarna.

El Medano, Teneriffa, Spanien.
El Medano, den lilla fiskebyn som med tiden blivit en turistort, bjuder på en vacker strand.

Teneriffa är den största ön och den mest befolkade av de spanska öarna sammantaget, här bor drygt 800 000 människor. Huvudorten heter Santa Cruz de Tenerife. Precis som Hawaii är öarna bildade för miljoner år sedan av vulkaner som förändrat och utvecklat landytan över tiden. Ön har olika klimat, den södra delen har flest soltimmar med en medeltemperatur på 24 grader.

Auditoriet i Teneriffa, Spanien.
Det välkända auditoriet i Santa Cruz de Tenerife, ritat av Santiago Calatrava. Valls.

Det moderna auditoriet i Santa Cruz de Tenerife huserar Teneriffas symfoniorkester. Här finns 422 platser att njuta av galor, festivaler, opera och prisutdelningar. För aktuell programinformation, klicka här.

Teneriffa största inkomstkälla är naturligtvis turism men man odlar och exporterar även mycket bananer på ön, 300 ton exporteras varje år, det mesta till det spanska fastlandet. Låt oss tipsa om några trevliga hotell:

Hotell på Teneriffa Spanien - Boka hos Flygstolen.se

HG Tenerife Sur *** (Los Cristianos)

Tenerife Sur är byggt i flera byggnader och omgärdat av trädgård. Ljusa lägenheter och studior med badrum, pentry, telefon, TV (avgift) och värdefack. Studiorna har kombinerat vardags- /sovrum och lägenheterna har separat vardagsrum och sovrum. I de allmänna utrymmena finns en reception, ett litet snabbköp, bar/cafeteria samt en restaurang. Stort solterrassområde med solstolar och parasoll samt en uppvärmd simbassäng med separat del för barnen. Städning och byte av handdukar 3 ggr/vecka. Lakan 1 gång/vecka. **1 & 2-rumslägenheter: Bäddsoffa för den tredje/fjärde personen**

Pris

708:-/natt. Del i dubbelrum

Hotell Barcelo Santiago, Teneriffa - Boka hos Flygstolen.se

Barcelo Santiago **** (Los Gigantes)
Hotell Barcelo Santiago är beläget vid kanten av en vulkanisk klippa, med utsikt över La Gomera och Los Gigantes-klipporna. 45 km från flygplatsen (TFS) och 30 km från Playa de las Americas. På hotellet finns bar/lounge, restaurang, 2 pooler, barnpool, terrass, jacuzzi, bastu, frisör och affärer. Hotellrummen har badrum/dusch, luftkonditionering, telefon och balkong/terrass.

Pris
918:-/natt. Del i dubbelrum inkl. frukost

Hotell Botanico Teneriffa - Boka hos Flygstolen.se

Hotel Botanico – The Oriental Spa Garden ***** (Puerto de la Cruz)
Hotell Botanico ligger i Puerto de la Cruz, med utsikt över Atlanten, Orotava-dalen och vulkanen Teide. Omgivet av en vacker parkanläggning, ett idealiskt läge för den som söker en lugn och avkopplande semester. På hotellet finns ett poolområde, solterrass, Spa med bland annat inomhus- och utomhuspool, bastu och olika behandlingar. Bar/lounge, restaurang, mötes/konferensrum, businesscenter, fitnesscenter, parkering och tvättservice. Hotellrummen har badrum/dusch, luftkonditionering, kabel/satellit-TV, internet, telefon, hårtork, minibar och balkong/terrass.

Pris
2273:-/natt. Del i delux dubbelrum inkl. frukost

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Giza och Luxor

Jag skrev igår om det Egyptiska museet i Kairo, hade gärna spenderat...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *