Kanarieöarna – Fuerteventura

Karta över Kanarieöarna - boka hos Flygstolen.se

Den spanska ögruppen Kanarieöarna ligger i Atlanten, mellan 10 och 30 mil utanför Afrikas kust. Gruppen består av sju större öar och sex mindre. Öarna har fått sitt namn från latinska ordet Canis, hund, Insulae Canariae, Hundöarna.

Paradisstränder i Corralejo, Fuerteventura.
Paradisstränder i Corralejo, Fuerteventura.

Fuerteventura är den nästa största ön i gruppen. Här finns de längsta stränderna i arkipelagen, 152 sandstränder totalt. Klimatet med heta vindar från Sahara, reglerade av Atlanten, ger en medeltemperatur på 21 grader på vintern och 27 på sommaren.

Mjuka gyllene sanddynor på Fuerteventura.
Mjuka gyllene sanddynor på Fuerteventura.

Det finns flera sevärda platser på ön såsom sanddynerna i Corralejo. På öns södra sida ligger havsvikar och långa stränder, där valar, delfiner, svärdfisk och sköldpaddor är en vanlig syn som lockar semesterfirare, surfare, seglare, sportdykare, vattenskidåkare och sportfiskare.

SS America på Fuerteventura Spanien
Ovanlig utsikt från stranden, forna lyxkryssaren SS America på Fuerteventura.

På stranden Playa de Garcey ligger det stora vraket kvar efter amerikanska lyxkryssaren S/S American Star. Hon byggdes 1936 som SS America och seglades av United States Lines till 1964. Under den här perioden kallades hon även USS Westpoint och gjorde sin filmdebut i GI Blues med Elvis Presley. Därefter har hon bytt ägare och namn många gånger. Då hon slutligen skulle föras till Thailand för att fungera som flytande hotell skadades hon i en storm utanför Marockos kust och lämnades att flyta fritt. Hon strandade på Fuerteventura där hon gick i två delar.

Cafeteria el Naufragio
Cafeteria el Naufragio byggt med delar som kanske Elvis Presley vidrört.

Lokala invånare passade på att rädda vad som kunde räddas från båten. Mässing, fönster, möbler, dörrar och paneler. Cafeteria el Naufragio inne i Puerto del Rosario är helt inrett i delar från lyxkryssaren. Det är en mäktigt syn på stranden där hon ligger.

Här kommer några tips på trevliga hotell:

Hotell Brisamar- Boka hos Flygstolen.se

Brisamar *** (Corralejo)

Lägenhetshotellet Brisamar har ett centralt läge och ligger endast 400 m från stranden. Corralejos centrum med dess olika nöjen ligger endast 300 m bort. Den berömda stranden med sanddyner ligger endast 3 km från hotellet och busshållplatsen med regelbunden transfer till stranden ligger 100 m från hotellet. Lägenhetshotellet Brisamar renoverades under 2004 och har ett rymligt trädgårdsområde. I huvudbyggnaden finns receptionen, restaurang, bar, café, mini-market, souveniraffär och ett TV-rum. Hotellet har också en terass med solstolar, parasoller och swimmingpooler samt aktivitieter såsom tennis, ping-pong, squash och biljard. Tvättservice, parkering och cykeluthyrning. Lägenheterna har badrum (dusch eller badkar), hårtork, salong, pentry med kylskåp, telefon, TV, kassafack och balkong/terass. Vissa av dessa service/tjänster är avgiftsbelagda och betalas direkt på hotellet.

Pris
483:-/natt i lägenhet inkl. frukost
 Hotell Cay Beach - Boka hos Flygstolen.se

Cay Beach Villas Caleta *** (Caleta de Fuste)

Ett trevligt bungalow-komplex med en stor swimming pool, solterrass med jacuzzi och separat barnpool. Buffé restaurang med utomhusterrass, poolbar och underhållningsbar. Barnklubb och lekplats. Alla bungalower har satellit TV, luftkonditionering (mot avgift), kök utrustat med mikrovågsugn, brödrost och vattenkokare, badrum/dusch med hårfön.

Pris
487:-/natt i lägenhet

 Hotell Iberostar Fuerteventura - Boka hos Flygstolen.se
Iberostar Palace Fuerteventura ****
(Jandia)
Palace Fuerteventura ligger på Jandiastranden med bra förbindelse till fiskebyn Moro Jable. Komplexet har lobby med reception 24h, hissar, restaurang, piano- och loungebar, cybercafé (betalas på plats), konferens- och nöjesfaciliteter, souvenirbutik, flera pooler med separat barnavdelning, solterrass med solsängar och parasoller, poolbar, lekplats, fitnessrum, bordtennis, volleyboll och squash; extra avgift för biljard, bastu och massage. Rummen är utrustade med badrum (badkar/dusch) och hårtork, satellit-TV, telefon, luftkonditionering, safe (extra avgift) samt minibar. **I “Allt Inkluderat”-konceptet ingår alla måltider (frukost, lunch, middag och mellanmål (snacks). Måltidsdrycker läsk, öl, vin och vatten samt spritdrycker av lokala märken. Serveras vanligen från morgon/förmiddag till sen kväll (ca. 22,00-24,00). Öppettiderna kan variera mellan olika hotell. På vissa hotell ingår även aktivitetsprogram.

Pris
1173:-/natt. Del dubbelrum inkl. frukost

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Med helikopter över Manhattan

När du är i en storstad får du se mycket sightseeing med...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *